Trànsit obre un carril addicional a l'AP7 per evitar les retencions per Sant Joan

El Servei Català de Trànsit estima que uns 460.000 vehicles sortiran de l'àrea metropolitana entre divendres i dissabte


  • Comparteix:

L'AP-7 incorporarà un carril extra de 53 km / Foto: ACN

L'AP-7 incorporarà un carril extra de 53 km / Foto: ACN

El Servei Català de Trànsit (SCT) estima que uns 460.000 vehicles sortiran de l'àrea metropolitana de Barcelona entre les 15 h d'aquest divendres i les 15 h de dissabte. Davant d'aquesta situació, per primera vegada s'habilitarà un carril addicional de 53 quilòmetres a l'AP-7 en direcció a Girona, entre Montornès del Vallès i Sils, que estarà operatiu a partir de les 15 h d'aquest divendres 23 de juny. Interior preveu que l'autopista AP-7 i les vies que connecten amb destinacions costaneres tornaran a ser, un any més, les que concentren més afluència de vehicles.

"És el carril més llarg que s'ha fet mai de manera contínua en aquesta via. La limitació continuarà sent de 80 km/h i hi haurà un reforç dels Mossos d'Esquadra a la via i d'helicòpters que també vigilaran la tranquil·litat i la seguretat", ha explicat el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena.

També durant la tarda del divendres, Trànsit limitarà per a tots els vehicles la velocitat màxima a 80 km/h a la B-23 i l'AP-7 en el tram entre Barcelona i Gelida. A més, durant tot el cap de setmana es manté l'obligatorietat de circular pel carril dret a vehicles pesants en alguns trams de l'AP-7, així com altres limitacions de velocitat i avançaments.

Interior augmenta els efectius
Els Mossos faran 700 controls viaris a les zones amb major nombre de desplaçaments i en els nuclis urbans. A més, el dispositiu desplegat per Interior també contempla un increment de la vigilància i control d'espais amb grans aglomeracions. Hi participaran uns 2.500 efectius, un centenar més que l'any passat per aquestes dates.

D'altra banda, la Direcció General de Coordinació de les Policies Locals calcula que prop de 2.000 agents formaran part també del dispositiu de Sant Joan, un 75% més que un divendres ordinari.

En total, sumant-hi Bombers, Agents Rurals i altres professionals, el Departament d'Interior desplegarà prop de 5.600 servidors públics dels diferents cossos de seguretat per la revetlla de Sant Joan.

Reforç del transport públic
Els principals operadors de transports reforcen el servei per facilitar la mobilitat de les persones per la revetlla de Sant Joan. Rodalies reforçarà amb 10.500 places addicionals les línies costaneres entre Barcelona, Garraf, Maresme i la Costa Brava, en les quals es preveu un augment de la demanda i també ho faran algunes línies de Nitbus de l'AMB.

D'altra banda, la xarxa de metro i tramvia de la capital catalana oferiran servei ininterromput la nit de Sant Joan i Ferrocarrils de la Generalitat prestarà el servei fins a les dues de la matinada. Els combois de metro circularan sense interrupció des de les cinc de la matinada de divendres 23 fins a mitjanit nit de diumenge dia 25.

Quant als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), es mantindrà el servei usual de vigília de festiu, fins a les dues de la matinada, i es reprendrà el servei normalment a les cinc del matí del dissabte 24 de juny.

El Nitbus de l'AMB, que dona servei a 18 municipis, oferirà el servei usual amb reforços puntuals en línies concretes. Els busos nocturns de la Generalitat mantindran l'oferta al 100%. Els autobusos urbans de Barcelona mantindran l'oferta habitual de dia feiner pel dia 23 i de dia festiu pel dia 24.

Com es preveu l'operació tornada?
D'altra banda, l'operació tornada de diumenge 25 de juny s'espera entre les 12 h i les 24 h i es calcula que uns 260.000 vehicles es mobilitzaran cap a la zona d'influència de la capital catalana. Davant d'aquesta previsió, s'instal·laran més de 100 km de carrils addicionals en sentit contrari, és a dir, a l'AP-7 entre Sant Celoni i Montornès del Vallès, a l'AP-7/B-23 entre Vilafranca i Molins de Rei i a la C-32 entre Sant Andreu de Llavaneres i Montgat i a la C-32 entre Gavà i Cornellà de Llobregat. Tot plegat amb l'objectiu d'augmentar la capacitat viària d'aquestes vies i trams.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.