El Bloc l'Escaleta acorda amb la propietat marxar de l'edifici al setembre

Els joves que ocupen l'immoble mantenen la convocatòria d'aquest dijous per evitar el desnonament per si la propietat incompleix l'acord


  • Comparteix:

El suport veïnal va evitar el desnonament al Bloc l'Escaleta / Foto: Cugat Mèdia

El suport veïnal va evitar el desnonament al Bloc l'Escaleta / Foto: Cugat Mèdia

El Bloc l'Escaleta ha arribat a un acord amb la propietat de l'edifici ocupat per marxar abans del 14 de setembre. Després que la setmana passada la mobilització popular aturés el desnonament, els joves que ocupen l'immoble han pactat i signat un acord per frenar el segon llançament, previst per aquest dijous. En un comunicat, el Bloc l'Escaleta ha agraït el suport veïnal i del Sindicat de Llogateres per fer possible 'una victòria popular' que els permet allargar el projecte tres mesos més i guanyar temps per buscar una alternativa habitacional.

Tot i això, el col·lectiu manté la convocatòria d'aquest dijous a les 11 h per frenar el desnonament perquè, segons expliquen en un comunicat, no tenen "la certesa absoluta" que la propietat compleixi amb l'acord. En la concentració de dijous passat, més d'una setantena de persones, entre elles veïns del mateix carrer, van donar suport al Bloc l'Escaleta.

En el comunicat, el col·lectiu recorda que aquest acord "en cap cas és una solució al problema de l'habitatge imperant a Sant Cugat" i lamenta que "els interessos especulatius passin per sobre de projectes que donen vida als barris". Els vuit joves van accedir al bloc fa tres anys i mig quan era propietat de la Sareb, i una promotora immobiliària el va adquirir quan ja estava ocupat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.