Un santcugatenc bomber, al mundial de rescat en accidents de trànsit

Arnau Marimon hi participarà a l'octubre amb l'equip del parc de Sabadell, després de guanyar l'estatal


  • Comparteix:

Imatge d'un dels campeonats de rescat en accidents de trànsit / Foto: Bombers de la Generalitat

Imatge d'un dels campeonats de rescat en accidents de trànsit / Foto: Bombers de la Generalitat

Arnau Marimon és santcugatenc i bomber al parc de Sabadell. Recentment, amb l'equip del parc, s'ha proclamat campió de la Trobada Estatal de Rescat en Accidents de Trànsit, fet que els porta directament al mundial, que tindrà lloc a l'octubre a Lanzarote. Per Marimon, serà la seva primera participació en un mundial, que ja prepara i del qual espera tornar també com a guanyadors.

Per aconseguir-ho, com ha explicat a Cugat Mèdia Marimon, haurà de competir contra equips de Portugal, Anglaterra i els Estats Units, entre d'altres. El campionat consisteix en simulacions d'accidents de trànsit i per equips de sis persones han d'extreure les víctimes en el millor temps i de la millor manera.

L'habilitat de l'equip del parc de Sabadell, on hi participa Marimon, els ha valgut ja guanyar la trobada catalana i l'estatal, organitzada per l'Associació Professional de Rescat en Accidents de Trànsit i a la qual hi van participar a Sevilla 22 equips, tres d'ells catalans. El de Sabadell, a més, ha aconseguit també els premis a millor sanitari i millor comandament. Ara tenen la mirada posada en la cita mundial World Rescue Challenge 2023.

Tot i així, Marimon ha explicat que aquestes proves serveixen, sobretot, per formar-se i entrenar-se. És una excusa, ha dit, per fer front a les mancances estructurals.

Com a expert en el rescat d'accidents; Marimon recomana, en cas de partir un sinistre, trucar si es pot al 112, evitar el màxim possible moure's i seguir les indicacions dels equips d'emergència. També, en cas de ser la persona que alerta de l'accident, donar les màximes indicacions als equips com la via, el punt quilomètric i el sentit; així com l'estat de les persones afectades.


Arnau Marimon

En el cas de la Generalitat, hi ha mancances estructurals fortes i excuses com aquesta serveixen per seguir formant-te.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.