Les tres bombes d'aigua del parc de Bombers Rubí-Sant Cugat estan al taller

Els vehicles han estat substituïts per altres dues bombes mentre s'estan reparant


  • Comparteix:

Una bombera baixant d'un camió dels Bombers al parc de Rubí-Sant Cugat / Foto: ACN

Una bombera baixant d'un camió dels Bombers al parc de Rubí-Sant Cugat / Foto: ACN

El parc de Bombers Rubí-Sant Cugat compta habitualment amb tres vehicles bomba; una d'urbana lleugera, una de rural pesant i una altra d'urbana pesant. Aquests tres vehicles, però, estan actualment en reparació i han quedat substituïts temporalment per una bomba urbana pesant i una de forestal pesant, que té més capacitat. Segons han confirmat a Cugat Mèdia els Bombers de la Generalitat, la previsió és que la bomba urbana lleugera estigui en servei de nou la setmana vinent i la rural pesant d'aquí a deu dies. La tercera encara no té data de reparació. A banda d'aquests camions d'aigua, el parc també compta amb una furgoneta de risc químic i un totterreny. La plantilla que dona servei des del parc de Rubí-Sant Cugat són 41 bombers (32 funcionaris, 6 GRAF i 3 voluntaris), que es reparteixen en diferents torns. Amb tot plegat, el cos encara una campanya contra els incendis forestals que es preveu complicada però per a la qual esperen ja tenir tots els vehicles operatius.

L'estat dels recursos materials i la falta de personal als parcs de Bombers han generat les queixes dels sindicats, que reclamen més efectius i dotacions. Les peticions, que asseguren arrosseguen des de fa anys, s'han fet més visibles arran de l'incendi en un habitatge de Rubí, en el qual van morir tres persones i una vintena més van resultar ferides.

Llavors, el parc de Bombers Rubí-Sant Cugat comptava en aquell moment amb "només cinc bombers al parc en cada torn i un camió nou que no funciona", va explicar a Cugat Mèdia el bomber i membre de CCOO, Marc Guix. De fet, va concretar Guix, aquests camions han patit més de 700 incidències als parcs de Bombers d'arreu de Catalunya des que es van començar a repartir.

Tot i així, els parcs funcionen en xarxa, i per a una mateixa incidència es poden enviar recursos de diversos parcs. El parc que dona servei a Sant Cugat entra dins l'agrupació 404, una xarxa de col·laboració local de la Regió d'Emergència Metropolitana Nord que l'agrupa també 11 parcs, entre els quals els de Cerdanyola-Bellaterra, el de Sabadell i el de Terrassa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.