400 joves de tot el món converteixen Esade en les 'Nacions Unides' durant tres dies

L'objectiu del Bimun Esade és propiciar l'intercanvi de cultures i debatre sobre els problemes del planeta


  • Comparteix:

Una sessió de debat de la Bimun Esade / Foto: Cugat Mèdia

Una sessió de debat de la Bimun Esade / Foto: Cugat Mèdia

Fins a 400 estudiants d'una quinzena de nacionalitats diferents d'entre 15 i 18 anys es troben durant tres dies al Bimun Esade a Sant Cugat. L'objectiu és propiciar l'intercanvi de cultures que 'permeti als joves debatre i buscar solucions innovadores a problemes que pateix el món', assegura Hugo Igartua, president de la BIMUN Association.

Durant l'esdeveniment es propicia un debat fent una simulació dels que es fan a les Nacions Unides, on cada alumne representa un país i prepara els diferents temes que es tractaran. Tenen com a objectiu que els estudiants aprenguin diversos aspectes educatius, com per exemple la negociació, parlar en públic i aprendre a expressar-se en anglès, a més de fomentar valors com la companyonia i el pensament crític.

Sota el lema 'Broadening our Horizons' ('Ampliant els nostres horitzons'), els participants d'aquesta edició tracten un ampli ventall de temes com l'ús sostenible de l'energia, la lluita contra les addiccions, els conflictes armats al Sahel o el desenvolupament socioeconòmic de les dones arreu del món, entre d'altres.

Zachary Miano, un estudiant italià que està participant en el projecte, afirma que aquesta "és una iniciativa molt bona perquè ens permet viure com seria una experiència real a les Nacions Unides" i per "conèixer altres estudiants interessats en temes globals i aprendre del món".

Finalment, des de l'organització també asseguren que tenen un impacte positiu a la ciutat perquè "pràcticament estem ocupant tot el Sant Cugat Hotel", i aprofitaran per ensenyar als joves internacionals la festa de Sant Jordi.



Hugo Igartua

La nostra tasca és organitzar i permetre que aquest intercanvi de cultures tingui lloc, que tothom pugui conèixer altres persones i fomentar aspectes com són la negociació, el diàleg, el parlar en públic i el parlar en anglès. Són diferents punts, que des d'un punt de vista educatiu creiem que són molt útils.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.