Amics dels Veterans i la Regalèssia: 20 anys de Cavalcada de Reis a Sant Cugat!

El president de l'entitat, Joan Gómez, explica l'origen i la trajectòria de l'entitat al 'Connectats'


  • Comparteix:

Joan Gómez, president dels Amics dels Veterans i la Regalèssia / Foto: Cugat Mèdia

Joan Gómez, president dels Amics dels Veterans i la Regalèssia / Foto: Cugat Mèdia

La Cavalcada de Reis de Sant Cugat, organitzada pels Amics dels Veterans i la Regalèssia amb la col·laboració de l'Ajuntament, compleix aquest 2023 dues dècades de vida. La tradició, però, és molt més antiga i es remunta als anys de la postguerra. El 2002 les dues entitats organitzadores fins llavors, els Veterans de Futbol del Sant Cugat i la Penya Regalèssia, van cedir el testimoni a familiars i amics fent possible un relleu generacional que ha permès mantenir la tradició fins als nostres dies. El president de l'entitat, Joan Gómez, ha passat pel 'Connectats' per recordar els orígens de l'associació.

ESCOLTA-HO

Els temps canvien i les tradicions també s'han d'adaptar. Per això, enguany la Cavalcada de Reis presenta algunes novetats com el personatge d'en Muxinach, vinculat a la llum, que farà de fanaler i obrirà pas a la comitiva o la temàtica conjunta per a tota la rua relacionada amb les criatures del bosc i la natura. Es tracta d'un nou projecte, un canvi que ja es va iniciar l'any passat i que, com reconeix Joan Gómez, "es troba molt al començament i serà llarg d'arribar-lo a compactar". Un dels canvis és l'eliminació del concurs de carrosses, una part de la tradició que "va ser molt bonic, però que ara hi ha molta gent que li costa d'entendre", admet Gómez.

La comitiva de Ses Majestats els Reis de l'Orient, que sortirà del passeig de Francesc Macià (a l'altura del carrer Castellví), la formaran 18 carrosses i comptarà amb la col·laboració d'unes vuit entitats. L'organització ha previst repartir tres tones de caramels aptes per a celíacs.

CONSULTA AQUÍ EL RECORREGUT DE LA CAVALCADA D'ENGUANY


Joan Gómez

Fem que les entitats col·laborin. El concurs de carrosses va ser molt bonic però ara molta gent no l'entèn. Estem en un començament de projecte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.