Com queden els preus del transport públic aquest 2023?

El govern espanyol, l'Ajuntament i l'ATM mantenen la rebaixa que es va aplicar al setembre, excepte la de la T-Casual


  • Comparteix:

Un tren d'FGC / Foto: FGC

Un tren d'FGC / Foto: FGC

El transport públic no serà més car durant el primer semestre del 2023 per als seus usuaris més habituals perquè se n'ha congelat el preu. D'aquesta manera, els trens de Rodalies i Mitja Distància continuen sent gratuïts si es compren uns abonaments especials, i el govern espanyol manté la rebaixa del 30% durant sis mesos per reduir el preu del transport urbà i interurbà, per a les autonomies i ajuntaments que ho complementin fins al 50%. L'ATM manté també sis mesos el seu descompte del 20% de la T-Usual i la T-Jove. Així doncs, com que el govern espanyol manté la bonificació del 30% addicional, els usuaris poden adquirir aquests títols a meitat de preu. L'excepció arriba amb la T-Casual, que no manté la bonificació i torna a costar 11,35 euros per als bitllets d'una zona.


ATM (FGC I METRO)

QUINES SÓN LES TARIFES DE L'ATM?
  • La reducció de preu continua sent d'un 50% en els abonaments de l'ATM, tant pel que fa a la T-Usual com a la T-Jove.
  • El bitllet senzill d'una zona té un preu de 2,40 euros i la T-Casual de 10 viatges, d'11,35 euros.
  • D'aquesta manera, la T-Usual val 20 euros (bonificada al 50%); la T-Jove, 40 euros (igualment a meitat de preu); la T-Dia, 10,50 euros; la T-Familiar, 10 euros, i la T-Grup, 79,45 euros.

  • AUTOBUSOS URBANS

    QUÈ PASSA AMB ELS AUTOBUSOS URBANS DE SANT CUGAT?
  • L'Ajuntament mantindrà per al 2023 la rebaixa del 50% del preu dels títols multiviatge dels autobusos urbans: T-10, T-20, T-30, T-50 i carnet d'estudiant en les dues modalitats (T-Jove i FN/FM).
  • El descompte del 50% serà assumit per l'Ajuntament (20%) i el govern espanyol (30%).
  • Les ajudes de l'Estat, però, només estan garantides fins al juny, però l'Ajuntament assegura que mantindrà la rebaixa del 50% igualment durant tot el 2023. En el cas dels estudiants (T-Jove), la reducció s'allargarà fins al juny del 2024 per a cobrir tot el curs escolar 2023-24.


  • RENFE

    RODALIES SEGUEIX SENT GRATUÏT?
    Sí, si es compren uns abonaments especials per a Rodalies i Mitja Distància per a quatre mesos.

    COM PUC OBTENIR L'ABONAMENT GRATUÏT DE RENFE?
  • D'entrada, és necessari estar registrat prèviament a renfe.com o a les aplicacions (apps) de Renfe i Renfe Rodalies.
  • En el cas de Rodalies, per adquirir l'abonament cal dipositar una fiança de 10 euros, mentre que per al de Mitja Distància, la fiança és de 20 euros.
  • El pagament amb targeta permetrà la devolució automàtica de la fiança un cop es constati que s'ha complert la condició d'haver fet 16 desplaçaments durant els 4 mesos.

  • ON EL PUC ADQUIRIR?
    Els usuaris poden comprar els seus bitllets bonificats a través de l'aplicació o el web de Renfe, a les màquines d'autovenda o a les taquilles de les estacions. En el cas dels bitllets obtinguts telemàticament, els usuaris rebran un codi QR que podran descarregar i que els servirà per accedir a les estacions o obtenir el bitllet físic.




    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.