L'institut Joaquima Pla i Farreras se suma a la lluita feminista

Els professors i l'alumnat del centre han impulsat l'Enllaç Lila per introduïr la perspectiva de gènere a les aules


  • Comparteix:

Imatge dels cartells elaborats per l'Enllaç Lila de l'Intitut Joaquima Pla i Farreras / Foto: Núria Bou

Imatge dels cartells elaborats per l'Enllaç Lila de l'Intitut Joaquima Pla i Farreras / Foto: Núria Bou

L'institut Joaquima Pla i Farreras ha creat, aquest curs, l'Enllaç Lila, una iniciativa formada per professorat i estudiants que pretén introduir la perspectiva de gènere en diferents àmbits de l'institut. Amb motiu del 25-N, l'alumnat ha el·laborat un vídeo que recull les aportacions de tots els implicats i preveu anar fent més accions durant la resta del curs.



El professorat de l'institut va impulsar aquesta iniciativa arran de detectar la manca de perspectiva de gènere que hi havia tant dins les aules com a l'hora del pati i, des d'aleshores, s'hi ha afegit una vintena d'alumnes. "Vam crear l'Enllaç Lila perquè vèiem que hi havia molt poca presència femenina als llibres de física o que hi havia discriminació masclista cap a les noies a l'hora del pati", ha explicat una de les professores impulsores de l'Enllaç Lila, Núria Bou.

A partir d'aquí, la primera acció que han engegat és una bústia lila física i digital on l'alumnat pot dipositar i fer arribar tota mena de propostes o observacions que hagin detectat dins l'Institut. L'objectiu és conscienciar i erradicar les actituds masclistes entre els companys i combatre la falta de referents femenines a les aules.

Amb motiu del 25-N, l'Enllaç Lila ha elaborat un vídeo que recull diferents frases amb micromasclismes per treballar la violència masclista en l'esport. "Des de les tutories hem elaborat diferents cartells amb frases que criden l'atenció i a partir d'aquí, hem muntat un vídeo que es va projectant en una pantalla a l'entrada de l'institut", ha assenyalat la professora. Una iniciativa que "va néixer arran de la campanya d'unes esportistes santcugatenques que se sentien amenaçades i agredides a l'anar a córrer", ha detallat Bou. Inspirant-se en aquesta campanya, des de l'Enllaç Lila també han volgut posar l'esport al centre del 25-N; "no només en anar a córrer sinó en qualsevol tipus d'esport", ha detallat la professora.

Aquesta és la primera de moltes altres intervencions que l'Enllaç Lila durà a terme durant el curs, com xerrades o concerts.


Nuria Bou

Arran d'aquesta iniciativa que hi havia a Sant Cugat d'un grup de noies que se sentien agredides quan anaven a córrer, també vam voler posar l'esport al centre del 25-N. No només en anar a córrer, sinó en qualsevol tipus d'esport.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.