Un centenar de persones reclama a Volpelleres que 'el bosc no es toca'

SOS Bosc Volpelleres convoca per primer cop una manifestació en el lloc on està previst construir l'edifici La Mirada


Temes relacionats

La Policia Local impedeix una penjada de cartells de protesta al parc del Bosc de Volpelleres ( 9/nov/22)

Comencen els treballs previs per a la construcció de l'escola La Mirada ( 7/nov/22)

SOS Bosc de Volpelleres: 'Farem tot el que sigui possible per evitar la tala dels arbres del bosc' ( 6/nov/22)


  • Comparteix:

Un centenar de persones s'han manifestat aquest divendres al matí al parc del Bosc de Volpelleres per exigir a l'Ajuntament que aturi la tala d'arbres per construir l'escola la Mirada. Al crit de 'el bosc no es toca' o 'Ajuntament, ecocida', els manifestants han recorregut el camí des de l'Institut Leonardo da Vinci fins a la zona del bosc on està prevista la construcció de l'edifici. Des de les entitats ecologistes han fet una crida per reforçar la pressió a les xarxes socials contra l'Ajuntament de Sant Cugat.

Xavier Bona, portaveu de SOS Bosc Volpelleres, ha afirmat que "caldria més pressió social perquè és evident que aquests polítics no són sensibles al clam de la ciutadania per preservar aquest bosc". En aquest sentit, Joan Carles Sallas, president d'ADENC, ha dit que una de les armes que tenen ara els ecologistes per aturar la construcció és el desgast polític.

Sallas també ha explicat que dir-li 'parc' al bosc, com fa l'Ajuntament, "és un eufemisme urbanístic", i per això els acusa de "negacionistes". El president d'Adenc també ha recordat la contradicció que implica que Protecció Civil no permeti la construcció de La Mirada al costat del Leonardo da Vinci per la proximitat a les vies del tren pel perill d'accident químic i, en canvi, permeti que hi hagi el mateix Leonardo, l'escola El Pins i molts habitatges al voltant de la mateixa zona. "Són informes que només s'aguanten als despatxos, però no quan vens aquí al bosc i ho veus", ha afegit Sallas.

Un dels moments curiosos de la concentració ha sigut quan els manifestants han passat pel costat del pati de l'institut, que estava ple d'alumnes, i alguns han donat suport a la protesta. Com a resposta, el portaveu de SOS Bosc, Xavier Bona, els ha demanat complicitat amb la seva lluita.

Bona també ha assegurat que, malgrat no retirar els tres contenciosos administratius que hi ha als jutjats, no demanaran destruir l'escola si al final s'acaba construint allà.

A més de SOS Bosc Volpelleres i ADENC, també han participat en la manifestació l'Assemblea pel Clima i WWF.


Xavier Bona

Caldria més pressió social perquè és evident que aquests polítics no són sensibles al clam de la ciutadania per preservar aquest bosc. I tampoc són sensibles a buscar una alternativa. Davant aquesta immobilitat i d'aquest no-diàleg necessitem molt més pressió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.