Torna el Cicle de Salut Mental de l'Ateneu per acabar amb l'estigma de les malalties mentals

El cicle constarà de tres activitats, programades els tres primers dijous d'octubre, a les 19 h, a l'Ateneu Santcugatenc


  • Comparteix:

Roser Casamitjana, Gemma Aristoy i Magda Montoro a la presentació / Foto: Cugat Mèdia

Roser Casamitjana, Gemma Aristoy i Magda Montoro a la presentació / Foto: Cugat Mèdia

La salut mental torna a agafar protagonisme a l'Ateneu Santcugatenc amb la celebració de la segona edició del Cicle de Salut Mental. La iniciativa, que inclou tres activitats programades els tres primers dijous d'octubre, pretén sensibilitzar i informar la ciutadania sobre les malalties mentals i, de retruc, lluitar contra l'estigma que aquestes encara suposen. La coordinadora del cicle, Magda Montoro, ha posat èmfasi en la necessitat d'aconseguir 'que la gent perdi la por i la vergonya a parlar de salut mental'.

La programació d'aquest segon cicle s'ha presentat, aquest dimarts, a l'Ateneu, en un acte que ha comptat amb la participació de Magda Montoro, la regidora de Salut, Gemma Aristoy, i la membre de l'Ateneu, Roser Casamitjana. Aristoy ha assegurat que "Sant Cugat no es pot permetre el luxe d'excloure ningú" i, a més, ha afegit que "la diversitat ens enriqueix".

Tres dijous dedicats a la salut mental

El dijous 6 d'octubre, a les 19 h, la cap d'Àrea de Rehabilitació CPB-Serveis Salut Mental parlarà sobre la psicologia comunitària i explicarà els beneficis d'aquesta com a eina terapèutica, més enllà de la faceta més clínica de la metodologia.

El dijous 13 d'octubre, a les 19 h, serà el torn de la biòloga i escriptora Raquel Picolo. A partir del seu llibre 'Art brut', Picolo explicarà la seva experiència en primera persona i de l'art com a via d'expressió i també com a teràpia.

Finalment, el dijous 20 d'octubre, a les 19 h, se celebrarà una jornada de 'Testimonis sense tabús', a partir de la lectura de diferents fragments de 'Las defensas', de Gabi Martínez. Així, a partir del cas real d'aquest neuròleg, s'obrirà un debat al voltant dels diagnòstics, els infradiagnòstics i els diagnòstics erronis en salut mental.

A banda d'això, l'Ateneu també participarà en la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental, el 10 d'octubre, i de la Jornada dels Serveis de Salut Mental a Sant Cugat, prevista per al 27 d'octubre.




Magda Montoro

La intenció és arribar cada vegada a més gent, que la gent perdi la por i la vergonya de parlar de salut mental, ja sigui en primera persona, com a familiar proper, com a persona que s'hi ha interessat, tot és benvingut. Volem generar un debat amb les persones assistents que sigui un aprenentatge per tothom.

Gemma Aristoy

Sant Cugat sovint destaca pel seu èxit però som una ciutat en la qual no ens podem permetre el luxe d'excloure. Un cicle que parli de salut mental també ens fa aterrar a la realitat d'aquesta diversitat que tenim a la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.