8 Mil Motius vol mostrar la fortalesa del moviment feminista amb una jornada solidària a La Model

La proposta, que se celebrarà el 15 d'octubre, comptarà amb el suport d'Anna Gabriel, Pamela Palenciano i les humoristes d'Oye Polo


  • Comparteix:

Moment de la presentació de la jornada solidària a La Model / Foto: Cedida

Moment de la presentació de la jornada solidària a La Model / Foto: Cedida

El col·lectiu 8 Mil Motius organitzarà una jornada solidària el dissabte 15 d'octubre a La Model amb l'objectiu de mostrar 'la fortalesa del moviment feminista'. La voluntat és fer front al judici al qual s'enfrontaran set dones de Sant Cugat, el proper 11 de gener, pel tall de vies de FGC durant la Vaga General Feminista del 8 de març de 2018. Per aquells fets, la fiscalia els hi demana tres anys de presó i 26.000 euros de responsabilitat civil a cadascuna La proposta comptarà amb desenes de personalitats, entre les quals destaquen Anna Gabriel, Pamela Palenciano i el duet d'humoristes del pòdcast 'Oye Polo'.

El col·lectiu celebrarà aquesta jornada amb el mateix esperit com han encarat aquests més de quatre anys de procediment judicial "teixint xarxa des de Sant Cugat fins a la resta de Països Catalans". "No som ni les primeres, ni les úniques, ni les darreres, que estan patint la repressió" apunta Maria Gordillo del col·lectiu, en declaracions a Cugat Mèdia. "La jornada solidària a La Model serà un acte més de rebel·lió contra el món absurd que ens imposen, un acte d'orgull i d'esperança per al món que ha de venir", apunten des de l'agrupació.

La jornada solidària
La jornada del dissabte 15 d'octubre s'iniciarà amb una taula rodona sobre repressió a les dones amb Anna Gabriel i Pamela Palenciano. Seguidament, es farà un vermut musical amb el grup santcugatenc Pasquines i un dinar popular. La proposta també comptarà amb una visita guiada per l'antiga presó, un taller antirepressiu a càrrec d'Obrim el Cercles i es presentarà en primícia un documental del cas. La jornada clourà amb un acte polític amb diferents parlaments, entre elles les integrants d'Oye Polo, i concerts amb LilRussia, PetitKaos, Maio, LesQueFaltaband i DJ Natura.

La jornada, que està oberta a tothom, també comptarà amb un espai infantil a càrrec de l'escola popular de la Bordeta.

Maria Gordillo ha explicat que han escollit l'antiga presó La Model, tant per a la presentació aquest dilluns de l'acte com per a la mateixa jornada, perquè "per afrontar la repressió les ha ajudat a tenir memòria i, sobretot, saber que només són unes quantes dones més de la infinita llista de lluitadores que per fer front a la repressió van contestar amb més lluita i més solidaritat". "La Model és un espai de memòria col·lectiva, testimoni d'una repressió brutal contra la societat" ha afegit Gordillo, que ha recordat que la presó ha estat un espai "on s'ha executat la mort de centenars de persones com Salvador Puig Antich".

Finançament per fer front al judici
8 Mil Motius ha activat una campanya de micromecenatge amb la plataforma Goteo per finançar la jornada i altres despeses del procediment judicial. Fins a les 13.30 h d'aquest dilluns 19 de setembre havien obtingut 4.206 euros.




Maria Gordillo

Per posar en valor tot el que hem patit nosaltres i centenars de dones arreu de l'Estat que s'han hagut d'afrontar a la repressió per lluitar i per tirar endavant el món que volem. Serà un punt de trobada per teixir aliances, de posar en valor també el que ens ha permès seguir endavant, que sense dubte ha estat la solidaritat, saber que no estàvem soles.

Maria Gordillo

Avui érem a La Model per explicar que dins aquelles parets hi han passat presos i preses republicans, revolucionàries, que s'han organitzat. És un espai de lluita i per a nosaltres és un homenatge a Xirinacs, Puig Antich i totes les persones que han estat privades de llibertat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.