El tomàquet Mandó de Collserola triomfa a Sant Cugat

La plaça de Barcelona ha acollit la primera festa dedicada a aquesta varietat local

Societat

Publicat el 10/set/22 per Maria Bragós

El tomàquet Mandó de Collserola s'ha reivindicat aquest dissabte a la plaça de Barcelona en la primera festa que se li ha dedicat a Sant Cugat. Es tracta d'una varietat local de Collserola que s'ha donat a conèixer en una jornada que s'ha aprofitat per promoure el consum de productes de temporada i de proximitat. De fet, la parada que venia tomàquet Mandó ha acabat la seva primera remesa en poc més d'una hora, de manera que els ha fet falta anar-ne a buscar més.

A banda de tomàquet Mandó, els santcugatencs també han pogut conèixer i comprar altres hortalisses, així com mel, vins, oli, cerveses artesanes i formatges. I a més de les parades de productes gastronòmics, també hi ha hagut tallers, música, i un dinar popular amb productes de Collserola.

La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha assistit a la festa i l'ha reivindicat com un esdeveniment "per donar a conèixer aquesta varietat de tomàquet, que jo crec que ens sentim molt nostra". "És un tomàquet que es produeix al voltant de Collserola i, per tant, tot allò que sigui de Collserola, a Sant Cugat ens ho sentim molt nostre. Per això, tot allò que sigui posar en valor aquesta importància de l'agricultura de proximitat i, evidentment, de l'agricultura ecològica - perquè això s'ha de tractar amb una certa delicadesa - és una molt bona oportunitat per omplir aquesta plaça", ha afegit Madrona.

La tinenta d'alcaldia ha acabat expressant el desig que hi hagi una segona edició de la Festa del Tomàquet Mandó de Collserola.




DECLARACIONS

Esther Madrona

Crec que aquesta és una fira que ens servirà per donar a conèixer aquesta varietat de tomàquet que jo crec que ens sentim molt nostra. És un tomàquet que es produeix al voltant de Collserola i, per tant, tot allò que sigui de Collserola, a Sant Cugat ens ho sentim molt nostre. Per això, tot allò que sigui posar en valor aquesta importància de l'agricultura de proximitat i, evidentment, de l'agricultura ecològica - perquè això s'ha de tractar amb una certa delicadesa - és una molt bona oportunitat per omplir aquesta plaça.

Your browser doesn’t support HTML5 audio