Sant Cugat es posa de gala per la Diada Nacional de Catalunya

Cugat Mèdia emetrà en directe per Twitter el discurs de l'alcaldessa, Mireia Ingla (11 h)

La tradicional ofrena floral, en una imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament

Societat

Publicat el 11/set/22 per Redacció

Sant Cugat viu la Diada Nacional de Catalunya amb diferents activitats programades per aquest diumenge. Al matí tindrà lloc la tradicional ofrena a la plaça de Rafael Casanova, i a la tarda, la commemoració es trasllada a Barcelona, amb la manifestació organitzada per l'ANC i Òmnium Cultural, amb un tram reservat per al Vallès Occidental. A banda, la ciutat acull altres propostes, de tarannà social, cultural i polític.


CONSULTA AQUÍ LES ACTIVITATS DE LA DIADA

Diumenge, 11 de setembre

9 h. Actes institucionals de l'Onze de Setembre
La música i la poesia tindran un paper rellevant aquest any en la programació dels actes institucionals de la Diada a Sant Cugat. A banda de la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova, a la plaça homònima, s'oferirà un recital de poemes interpretats per Gisela Figueras i Valentí Maymó i l'actuació del septet de metalls de l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat. La direcció artística i la dramatúrgia estarà dirigida per Jordi Lara, i la direcció musical anirà a càrrec de Salvador Brotons.

Els actes començaran a les 9 h, a la plaça de Rafael Casanova, amb l'ofrena floral al monument per part de les entitats i els partits polítics, amenitzada amb el recital poètic i la música en directe. Les entitats que vulguin participar han d'enviar prèviament un correu a protocol@santcugat.cat. A les 11 h tindrà lloc l'ofrena institucional, seguida pel discurs de l'alcaldessa -que es podrà seguir en directe a través del compte de Twitter de Cugat Mèdia (@cugatmedia)- i el cant d''Els Segadors' per tancar l'acte.

12 h. Acte institucional de l'EMD de Valldoreix
Valldoreix commemora la Diada amb l'acte institucional organitzat per l'EMD. La trobada té lloc a les 12 h a la plaça de l'Onze de Setembre, al número 185 de la rambla de Mossèn Jacint Verdaguer.

16.30 h. Manifestació a Barcelona
L'ANC organitza la manifestació amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, que enguany va sota el lema 'Tornem-hi per vèncer'. Sant Cugat té assignat el tram 10, a l'avinguda del Paral·lel, entre els carrers de Tamarit i Vallhonrat. Les delegacions locals de l'ANC i Òmnium proposen que el punt de trobada per als santcugatencs sigui, a les 16.30 h, el carrer de Tamarit, a la banda del Poble Sec mirant cap a Drassanes.

20 h. Ballada de Sardanes
Al vespre, a partir de les 20 h, la cobla Ciutat de Terrassa amenitzarà la tradicional ballada de sardanes organitzada per l'Entitat Sardanista i l'Ajuntament, que es fa a la plaça d'Octavià.

CONSULTA AQUÍ LES ACTIVITATS DE LA DIADA