La comunitat educativa dona la benvinguda a un nou curs 'farcit de noves oportunitats i grans reptes'

L'Escola Municipal de Música ha acollit el tradicional acte inauguratiu del curs escolar


Temes relacionats

Sant Cugat posa a prova l'avançament del curs escolar ( 5/set/22)

Gorina: 'Ens hauria agradat que l'avançament del curs s'hagués consensuat també amb les administracions locals' ( 5/set/22)


  • Comparteix:

Un moment de l'acte inaugural, a l'Escola Municipal de Música / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Un moment de l'acte inaugural, a l'Escola Municipal de Música / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Un curs 'esperançador', que deixa enrere 'temps convulsos' i que presenta 'oportunitats' i 'reptes'. Són algunes de les reflexions que s'han fet aquest dimarts a l'acte d'inauguració del curs escolar de Sant Cugat, que ha tingut lloc a l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels, amb una vuitantena de representants de la comunitat educativa, sobretot del personal docent. La trobada ha comptat amb la participació de l'alcaldessa, Mireia Ingla; la regidora d'Educació, Pilar Gorina; i la directora dels Serveis Territorials d'Educació del Vallès Occidental, Maite Fons.

Ingla ha posat en valor "l'esforç ingent" que s'ha fet per tirar endavant un curs que, aquest dilluns, es va posar en marxa amb "molta il·lusió i alegria". Per a l'alcaldessa, Sant Cugat és una ciutat "privilegiada", amb una oferta educativa marcada per la "diversitat". Ingla ha aprofitat la intervenció per agrair la tasca al personal docent: "Us admiro per ajudar cada dia una ciutadania que ha de ser crítica perquè el dia de demà la societat sigui millor".

Per la seva banda, la regidora d'Educació, Pilar Gorina, ha celebrat que, després que l'any passat fos "l'any dels somriures", aquest digui el de "les abraçades", en referència a la retirada de les restriccions anti-Covid. La gratuïtat de l'i2 a les escoles bressol municipals i la creació del TFI de Cuina, l'augment de grups d'FP són algunes de les novetats que la responsable de l'àrea ha destacat en la seva intervenció. "La vida dels centres ha d'estar plena de bones vivències, és el millor regal que podem fer a infants i joves", ha reflexionat Gorina.

També ha intervingut la directora dels Serveis Territorials d'Educació del Vallès Occidental, Maite Fons, que ha posat en valor el fet que la retirada de les restriccions sanitàries permeti que siguin "els criteris pedagògics els que governin de nou la tasca" dels docents. Per a Fons, els responsables de l'educació de l'alumnat han de treballar per garantir una "mirada àmplia, holística i al servei de l'alumnat". També ha posat sobre la taula reptes, com la voluntat de mantenir el català com a llengua vehicular als centres d'ensenyament, així com la intenció de combatre la segregació per sexes.

La trobada d'aquest dimarts ha acabat amb la xerrada 'ADN docent. Qui som? Què fem? i Per què ho fem?', a càrrec del professor Josep Castillo.






Mireia Ingla

Us admiro profundament per ajudar a aquesta ciutadania que ha de ser crítica per fer una societat millor.

Pilar Gorina

La vida dels centres ha d'estar plena de bones vivències, però no vull oblidar els moments durs.

Maite Fons

Aquesta és una de les nostres prioritats: mirada àmplia, holística, al servei de l'alumnat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.