Sant Cugat perd al cofundador del Mesón, Joan Servera

També va ser l'impulsor de l'Escuderia El Mesón a principis dels anys 70


Temes relacionats

Mor Carmen Rojo, fundadora del restaurant El Mesón ( 2/feb/22)

L'Escuderia El Mesón rendeix homenatje al seu fundador, Joan Servera ( 3/des/16)


  • Comparteix:

Joan Servera, a la dreta, amb un guardó que commemora el naixement de l'escuderia / Foto: cedida

Joan Servera, a la dreta, amb un guardó que commemora el naixement de l'escuderia / Foto: cedida

Joan Servera serà recordat a Sant Cugat, entre altres coses, per ser una de les alma mater del restaurant El Mesón -qui va portar juntament amb la seva dona, Carmen Rojo- i per ser el fundador de l'Escuderia El Mesón, que va aconseguir resultats notables en la categoria de motor Fórmula 1430 a principis dels anys 70. Amb 95 anys, Servera va morir el passat 4 d'agost, tal com va avançar el TOT Sant Cugat i ha pogut confirmar Cugat Mèdia.

El Mesón va obrir portes l'any 1964. Gràcies a la seva ubicació privilegiada, la plaça d'Octavià, a poc a poc aquest espai es va anar convertint en un punt de trobada. Pocs anys després, en 'Juanitu', tal com el coneixien els amics, va impulsar l'Escuderia El Mesón, que va formar part de la competició de motor Fórmula 1430 des del 1971 al 1976.

El Mesón va competir durant cinc anys i va nodrir-se d'una generació de pilots locals que van competir en la Fórmula 1430, la categoria més important de l'època en l'automobilisme en l'àmbit estatal. Joan Villadelprat va ser un dels seus pilots i remarca que la Carme i en Joan li van pagar ''els pneumàtics i la inscripció'' quan va començar a córrer.

Com a resultats més destacats de l'equip, Frederique Van der Hoeven va guanyar campionat Espanya al 1974, un any en què Ricardo Soler va ser cinquè.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.