Oberta la convocatòria per sol·licitar els ajuts del Contracte Agrari de Collserola

Els ajuts, de fins a 3.000 euros per projecte, volen contribuir a fer un model agroalimentari més digne per a la pagesia


  • Comparteix:

Tasques de prevenció d'incendis al Parc Natural de Collserola / Foto: AMB

Tasques de prevenció d'incendis al Parc Natural de Collserola / Foto: AMB

La pagesia del Parc Natural de Collserola ja pot sol·licitar, des d'aquest dimecres i fins al 9 de setembre, l'ajut del Contracte Agrari de Collserola (CAC). La voluntat d'aquestes subvencions és promoure la creació i el manteniment d'actuacions agràries que afavoreixin la provisió de serveis ecosistèmics per conservar el mosaic agroforestal i la biodiversitat, així com contribuir a fer un model agroalimentari més digne per a la pagesia. Tot plegat es materialitzarà mitjançant subvencions de fins a 3.000 euros per projecte.

La iniciativa compta amb un fons de 75.000 euros, aportats pel Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola i els ajuntaments de Sant Cugat, Barcelona, Sant Feliu, Molins de Rei, Cerdanyola, El Papiol, Sant Just i l'EMD de Valldoreix.

Són susceptibles a rebre una subvenció projectes relacionats amb la conservació d'espècies i hàbitats, la prevenció d'incendis, la pol·linització, l'aprovisionament de productes agroalimentaris i els serveis culturals, entre d'altres. Les actuacions subvencionades s'hauran d'executar durant l'any 2022.

En concret, la convocatòria està oberta a projectes que responguin a una o més d'aquestes categories:

  • Biodiversitat. Neteja, reconstrucció i manteniment de murs de pedra seca, talussos i marges; conreu de varietats locals o races autòctones; tinença de caixes d'abelles, plantació i manteniment de tanques vives a la finca agrària i marges de floració esglaonada; control biològic.
  • Prevenció d'incendis. Neteja i poda; pastura amb bestiar.
  • Infraestructura agrària. Rehabilitació, neteja i substitució de peces de patrimoni; restauració o instal·lació d'element etnològic hidràulic; compra i instal·lació d'energies renovables.
  • Aliments de qualitat. Conversió i manteniment de la certificació ecològica de la finca (CCPAE); organització i recepció de visites de col·lectius i d'accions de voluntariat agrícola.
  • Fertilitat i aigua. Incorporació al sòl agrari d'adobs locals dels municipis al Parc; implementació de tècniques de disseny per a l'eficiència en l'ús de l'aigua; mosaic agroforestal; rotació de cultiu; recuperació o tancament de parcel·les pel seu ús agrari; millora d'accessos a finques i reparació de camins.
  • Impacte sociolaboral. Assistència a cursos i jornades; dones treballadores; figura jurídica de l'ESS; participació en una organització de productors/es.


  • AMPLIA LA INFORMAICÓ I FES LA SOL·LICITUD AQUÍ.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.