Recomanacions literàries per a joves i nens per llegir durant el curs

Cugat Mèdia ha elaborat una llista de recomanacions amb la col·laboració de la llibreria Paideia de Sant Cugat


  • Comparteix:

La llibreria Paideia i el Celler dels Llibres són les llibreries encarregades de fer les recomanacions / Foto: Cugat Mèdia

La llibreria Paideia i el Celler dels Llibres són les llibreries encarregades de fer les recomanacions / Foto: Cugat Mèdia

La llibreria Paideia ha col·laborat amb Cugat Mèdia per elaborar una llista de recomanacions literàries ara que comença el curs. Les recomanacions estan ordenades segons l'edat objectiva, des del primer cicle de Primària fins a l'ESO.

Recomanacions pel 1r cicle de primària



Portada del llibre La terrible Adèle

LA TERRIBLE ADÈLE

Una bona dosi d'humor negre amb gotetes de tendresa; aquesta és la recepta de l'Adèle, un nou estil d'heroïna... Cordeu-vos els cinturons, que ens enlairem!

WEB : https://www.komikids.com/los_heroes.html#adele



Portada del llibre L'ENIGMA D'UN ALTRE MÓN

L'ENIGMA D'UN ALTRE MÓN

El Dan (àlies Vertigen) i els agents secrets Marc i Sara (àlies Lizard i Orquídia) han de resoldre el misteri de Yellow Rock, un poble dels EUA on sembla que hi ha aterrat una nau extraterrestre. Aquest cop els ajudarà el Zarkov, un científic boig, i el seu robot guardaespatlles. Què s'hi trobaran, a Yellow Rock Tornaran a enfrontar-se amb els Quatre Asos Veuran algun alienígena de debò

WEB : https://www.lacentral.com/mallorqui-cesar/dan-diesel-4-l-enigma-d-un-altre-mon/9788466151535



Portada del llibre Visca la vida, Gabie

VISCA LA VIDA, GABI!

Una nena de set anys que sap gaudir de la vida. Li encanta córrer, jugar, dibuixar, grimpar i inventar-se històries amb el seu gat Kit Kat. També li encanta observar les abelles. Amb la Gabi els dies són plens de vida i riures. Tots voldríem tenir una amiga com la Gabi!

WEB : https://blackiebooks.org/catalogo/visca-la-vida-gabi/



Recomanacions pel 2n cicle de primària



Portada del llibre l'hivern del sr. jeroni

L'HIVERN DEL SR. JERONI

Des que va morir la Francesca, la seva dona, el senyor Jeroni viu tot sol... Bé, tot sol del tot, no: l’ajuda en Vladimir, un robot molt servicial i, a vegades, una mica impertinent. Una de les poques alegries que li queden al senyor Jeroni és el seu net Boi, a qui intenta transmetre la passió pels rellotges. Però un incident a la casa del davant alterarà la seva rutina d’una manera que no s’hauria pogut imaginar.

WEB : https://animallibres.cat/l-arca/8627-l-hivern-del-sr-jeroni-9788418592577.html



Portada del llibre tristràs

TRISTRÀS

En Tristràs, amb la seva casaca apedaçada i les sabates polsegoses, és un flautista que es guanya la vida amb la seva música, viatjant de poble en poble. Al llarg del camí, es trobarà amb corbs que diuen ser les seves fades protectores, amb personatges que es transformen al capvespre... Fins que decideix acceptar el seu destí: enfrontar-se a un autèntic drac, mentre descobreix el seu veritable i desconegut origen...

WEB : https://www.nordicalibros.com/product/tristras-catalan/



Portada del llibre jefferson

JEFFERSON

És un lluminós matí de tardor i l’eriçó Jefferson Bouchard de La Poterie surt de casa cap a la perruqueria. La vida li somriu, però tot està a punt de canviar: l’acusaran del teixonicidi del senyor Edgar. Així, de cop i volta, en Jefferson es converteix en fugitiu. Aquesta aventura el portarà al país dels humans, considerats els éssers més intel·ligents del planeta. Trobarà l’assassí, en Jefferson? I què n’aprendrà, dels humans?

WEB : https://www.nordicalibros.com/product/jefferson-ed-en-catalan/



Recomanacions per l'ESO



Portada del llibre goodbye berlín

GOODBYE BERLÍN

Amb la seva mare ingressada per enèsima vegada en la clínica de desintoxicació i el seu pare en "viatge de negocis" amb la seva jove secretària, Maik sembla condemnat a passar completament sol i avorrit les vacances d'estiu en el xalet familiar. Llavors apareix Tschick amb un vell Lada blau robat. Tschick es diu Andrei Tschichachov, un company de classe d'origen rus de pèssima conducta i amb problemes d'integració. Els dos nois de catorze anys no tenen res en comú, excepte ser els marginats de la classe i els únics no convidats a la festa d'aniversari de la bella i popular Tatiana, però una amistat a prova de bombes dona principi quan escapen junts de Berlín en el cotxe robat i s'embarquen en un viatge ple d'increïbles peripècies per carreteres secundàries i estranys paratges.

WEB : https://siruela.com/catalogo.php?id_libro=2535&completa=S&titulo=goodbye-berlin&autor=wolfgang-herrndorf



Portada del llibre habitación en babel

UNA HABITACIÓN EN BABEL


La Torre és l'edifici més gran del poble, un bloc àcid i inhumà en el qual viuen tantes persones com en tota la urbanització de casetes adossades que acaben de construir als afores. Persones instal·lades en prestatges a l'aire, com a llibres, cadascun amb la seva història, algunes bones i altres dolentes. Unes a punt d'obrir-se i altres de tancar-se.
En ella viuen Ángel i Gil, Nor i Berta, Rashid i Stéfano. Cadascun a la seva habitació de la Torre, parlant amb el seu propi accent, però obligats a entendre's quan descobreixen que pertanyen a una mateixa història.

WEB : https://www.anayainfantilyjuvenil.com/libro/premio-anaya-juvenil/una-habitacion-en-babel/



Portada del llibre mary john

MARY JOHN


La Maria João decideix escriure una llarguíssima carta adreçada al seu amor de la infància, en Júlio. A través d'aquest escrit, la Mary John anirà plasmant les reflexions, els sentiments que l'acompanyen en aquest moment en què la seva vida està canviant més que mai. I pot ser, el que havia començat com una carta d'amor acaba responent la pregunta més important de totes: Qui és la Mary John?

WEB : https://www.llardelllibre.cat/es/libro/mary-john_992235




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.