Sant Cugat, al capdavant del Vallès Occidental en recollida de roba usada per a Humana

Des del municipi, Humana ha recollit 97 de les 389 tones recaptades a tota la comarca durant aquest primer semestre

Contenidor de roba i calçat d'Humana a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat el 24/jul/22 per Carlota Muntada

Sant Cugat és la ciutat del Vallès Occidental que més tones de roba usada ha destinat a la fundació Humana entre gener i juny d'aquest 2022. En total, s'han recollit als contenidors habilitats al municipi 97 tones. Es tracta gairebé d'una quarta part de totes les tones aplegades a la comarca, on s'ha arribat a les 389. No obstant això, la recaptació al conjunt de la comarca ha registrat un lleuger descens, del 3,6%.

Segons dades de la fundació, aquesta gestió significa que s'ha evitat l’emissió de 2.373 tones de CO2 a la comarca, xifra equivalent a 1,5 milions de peces de roba. A Catalunya, cada persona consumeix anualment entre 21,5 i 26 kg de roba, però només es recull selectivament el 12% dels residus tèxtils, un total de 140.000 tones/any, que van a parar als abocadors, o bé s'incineren.

No és el primer cop que Sant Cugat recull tant residu tèxtil, ja que en els anys 2013 i 2016 va obtenir el Premi Humana a la Reutilització del Tèxtil per ser la ciutat catalana que més tones va donar a la organització.

Humana té com a objectius la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i millorar les condicions de vida de les comunitats en vies de desenvolupament. A través del reciclatge de residus tèxtils, l'entitat impulsa projectes internacionals d'educació i inserció, agricultura, desenvolupament rural i protecció del medi ambient. A més, la reutilització del tèxtil contribueix a la lluita contra el canvi climàtic: per cada kg de roba recuperada (i que no acaba en un abocador per a ser incinerat) s'evita l'emissió de 6,1 kg de CO2, segons un estudi de l'entitat sense ànim de lucre.