Els santcugatencs posen un 7 a les activitats de Nadal, però suspenen el tram de carril bici de Rius i Taulet

El tercer bloc del 44è Observatori Sociològic inclou la valoració de les actuacions municipals per part de la ciutadania


  • Comparteix:

El pas de vianant i bici a la rotonda de l'Hipòdrom ha sigut el més mal valorat per la ciutadania / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El pas de vianant i bici a la rotonda de l'Hipòdrom ha sigut el més mal valorat per la ciutadania / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Els ciutadans de Sant Cugat valoren les activitats de Nadal i l'Envelat amb un 7,35, però critiquen fortament el tram del carril bici de l'avinguda Rius i Taulet, que té una mitjana de 4,99 a les enquestes fetes per l'Observatori Sociològic. L'Ajuntament de Sant Cugat ha presentat els resultats del tercer bloc de l'informe, que enguany s'ha presentat de forma segmentada. L'estudi ha enquestat a la ciutadania sobre el coneixement i valoració de les actuacions municipals, posant èmfasi en la compra de la Masia Torre Negra (6,74) i la pacificació dels entorns escolars (6,79).

Les conclusions de l'estudi assenyalen que la ciutadania està al corrent de les d'actuacions que s'han dut a terme al municipi. La gran majoria dels enquestats coneixen totes les actuacions, exceptuant la pacificació d'entorns escolars, que només ha rebut un 42,9% de respostes positives. Pel que respecta la valoració, el nou tram del carril bici entre Rius i Taulet i el pas de vianants i bicis a la rotonda de l'Hipòdrom, són les úniques activitats suspeses. La resta compta amb notes mitjanes d'entre 5,4 i 7,35. Les activitats de Nadal i Envelat són les que es valoren més positivament.

L'informe ha volgut donar èmfasi a la compra de la Masia Torre Negra i ressalta els dubtes i propostes que han sorgit d'un Focus Group. Tot i que el 66,6% de la ciutadania coneix la compra de la masia, les intencions rere aquesta adquisició no estan gens clares. Del Focus Group han sorgit inquietuds respecte a quin ús es farà de la finca, si es conservarà l'entorn natural i si la compra inclou tota la finca o només l'edifici. També han sorgit propostes de convertir la masia en un centre d'estudis agrícola, una granja escola, un espai per a associacions i un centre de serveis a la ciutadania. En general la compra es valora positivament amb un 6,74 sobre 10.

També s'ha donat una atenció especial a la pacificació d'entorns escolars i el nou tram de carril bici. Les dues actuacions tenen resultats oposats. La pacificació és la que menys es coneix, però compta amb una valoració del 6,79. En canvi, del nou carril bici n'estan informats el 82,8% dels enquestats i té una mitjana de valoració de només 4,99. Els més crítics amb el nou tram són el "grup sènior" del Focus Group. Consideren que l'ús del carril provoca congestions i dificulta la circulació de cotxes. Els joves, en canvi, valoren positivament la reducció dels vehicles al centre i la sostenibilitat. Els participants del Focus Group proposen connectar els carrils bici per no haver de compartir trams amb la resta de vehicles, millorar-ne la conservació i regularitzar els carrils de doble via i la circulació de patinets.

Finalment, l'informe traça una comparació amb l'estudi del juliol de 2021. Els aparcaments i trànsit, la neteja i el fet de treure els cotxes més contaminants han augmentat el percentatge de valoracions positives. La neteja del municipi i els impostos han augmentat el percentatge de valoracions negatives. Curiosament, del carril bici han augmentat tant les valoracions positives com les negatives.

Metodologia

La 44a onada de l'Observatori Sociològic, elaborat per Institut Opinòmetre, s'ha realitzat amb un total de 1.080 entrevistes vàlides efectuades entre febrer i març del 2022 de manera telefònica assistida per ordinador. L'univers de l'estudi -tant quantitatiu com qualitatiu- inclou homes i dones a partir dels 16 anys empadronats a Sant Cugat. Compta amb un mostreig estratificat i el marge d'error és de +/-2,96%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.