L'associació Anita, un dels 15 donants fundadors del Pediatric Cancer Center Barcelona

L'Hospital Sant Joan de Déu acull aquest centre d'oncologia pediàtrica, el primer de l'Estat, per atendre un 35% més d'infants


  • Comparteix:

L'Hospital Sant Joan de Déu, d'Esplugues de Llobregat, ha inaugurat aquest juny el Pediatric Cancer Center Barcelona (PCCB), un edifici de 14.000 metres quadrats que permetrà incrementar un 35% el nombre d'infants atesos. Si fins ara l'hospital podia acollir uns 300 casos nous cada any, ara permetrà atendre'n fins a 400, situant-se en primer lloc a nivell estatal i segon a escala europea. L'Associació Anita, de Valldoreix, ha estat un dels 15 donants fundadors que han fet possible aquest espai, el primer de l'Estat espanyol amb aquestes característiques.

El nou edifici se situa just a tocar de la resta del conjunt hospitalari de Sant Joan de Déu, i connecten ja sigui a través del carrer com per una passera elevada i de vidre. El projecte per aixecar-lo va començar el 2017 amb una campanya per recaptar fons, i que va aconseguir reunir 30 milions d'euros, als quals s'hi van afegir set d'addicionals en una segona fase de la campanya a partir de l'aportació que un total de 15 donants, fundadors, empreses i particulars van fer. D'aquests, la Fundació Anita és l'única fundació de pacients, amb una aportació d'un milió, que s'han recollit en tongades 100.000 euros per any.

La presidenta de l'entitat santcugatenca, Carolina Amado, ha detallat que l'aportació ha servit per finançar la compra de maquinària per als quiròfans. "Amb aquesta gran donació hem entrat a formar part dels donants fundadors d'aquest gran centre, que és una meravella", ha celebrat.

Com és el PCCB?

L'equipament té 14.000 metres quadrats que es reparteixen en cinc plantes. Un 70% de l'espai es destina a l'assistència mèdica, mentre que el 30% restant s'utilitzen per a la investigació i el desenvolupament.

L'edifici té 37 habitacions individuals, amb 8 càmeres de trasplantament, 26 boxs per a l'hospital de dia, i 21 consultes externes. Tot l'entorn està pensat per seguir l'estela de les darreres ampliacions de Sant Joan de Déu, amb espais pensats perquè els menuts se sentin més còmodes i segurs, amb àrees de joc interactives, una sala per als pacients adolescents, o sales d'espera amb elements manipulables, entre d'altres.

L'equipament compta amb un equip de 150 professionals, que s'encarregaran d'atendre els menuts. Tot plegat permetrà augmentar el nombre de casos que actualment s'atenen. Actualment, el centre hospitalari lidera el projecte CLOSER (Chilhood Leukemia: Overcoming distance between South Americ and European Regions), amb finançament de la Comissió Europea, per equiparar la supervivència dels pacients amb leucèmia de l'Amèrica Llatina amb els d'Europa.


Carolina Amado

Hem donat un milió d'euros, 100.000 per any, i hem comprat maquinària per als quiròfans. Amb aquesta gran donació, som donants fundadors d'aquest gran centre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.