Millora la percepció de seguretat a Sant Cugat

Gairebé el 65% de la població valora molt o bastant bo el nivell de seguretat a la ciutat


Temes relacionats

Tres de cada 10 santcugatencs té dificultats per arribar a final de mes (22/jun/22)

Un terç dels santcugatencs creu que la mobilitat és el principal problema de la ciutat, malgrat que el grau de satisfacció general és d'un 8 ( 7/jun/22)

Cauen un 71% els robatoris amb força a domicilis a Sant Cugat en 4 anys (29/jul/21)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament

La sensació de seguretat a Sant Cugat millora. Així ho diu l'última onada de l'Observatori Sociològic, en què el 64,7% dels entrevistats considera que el nivell de seguretat al municipi és molt o bastant bo. Els santcugatencs atorguen un 7,05 de mitjana a la percepció de seguretat a la ciutat, la millor dada des de novembre del 2015. De fet, a més proximitat, la sensació de seguretat augmenta, fins al 7,24 al barri i al 7,74 a casa.

Pel regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol, aquestes dades són el reflex dels bons resultats en la reducció dels delictes al municipi, que es tradueixen també en la percepció de seguretat dels veïns.

Per barris, tant a nivell de ciutat com de barri i casa, el nucli antic és el que obté millors resultats, mentre que les Planes és el que n'obté pitjors. Per franges d'edats, els joves són els que diuen sentir-se més segurs.

I és que són pocs els santcugatencs que diuen haver patit o conèixer algú que ha patit algun fet delictiu. Segons l'Observatori, el més habitual són els robatoris de vehicle o a interior de vehicle (11,8%), seguit de robatori a persones (9%) i robatoris a domicilis (8,1%).

Respostes

Respostes / Foto: Ajuntament


Es tracta d'unes xifres que han millorat respecte a onades anteriors, tret dels robatoris a vehicles i a botigues, i que concorden amb el descens de fets delictius registrats a la ciutat.

Evolució

Evolució / Foto: Ajuntament


Metodologia

La 44a onada de l'Observatori Sociològic, elaborat per Institut Opinòmetre, s'ha realitzat amb un total de 1.080 entrevistes vàlides efectuades entre febrer i març del 2022 de manera telefònica assistida per ordinador. L'univers de l'estudi -tant quantitatiu com qualitatiu- inclou homes i dones a partir dels 16 anys empadronats a Sant Cugat. Compta amb un mostreig estratificat i el marge d'error és de +/-2,96%.


Francesc Carol

Estem parlant que la sensació de seguretat creix. Les bones dades de seguretat comencen a reflectir-se en la sensació de seguretat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.