Jordi Panyella (periodista): 'Cada cop m'interessen menys les notícies i més les persones'

Panyella ha presentat el seu últim llibre sobre els represaliats independentistes a Valldoreix


  • Comparteix:

Jordi Panyella durant la presentació del llibre / Foto: Cugat Mèdia

Jordi Panyella durant la presentació del llibre / Foto: Cugat Mèdia

El periodista Jordi Panyella ha presentat el seu últim llibre 'Causa General. La repressió de l'Estat espanyol contra el moviment per la independència de Catalunya (2009-2021)', aquest dimecres, a Valldoreix. A l'obra, Panyella narra 'un fet tràgic del nostre país', segons ha explicat, a través d'un recull de més d'un centenar de testimonis. 'Cada cop m'interessen menys les notícies i més les persones que hi ha al darrere', ha dit Panyella respecte a l'ús que ha fet dels testimonis per teixir el seu relat. Un recurs que, a més, també considera 'un acte de justícia' cap a tots els represaliats.

Així doncs, a través d'aquest centenar d'experiències personals exposades de forma cronològica, el periodista dona veu a alguns dels 3.628 polítics, activistes i ciutadans que han estat represaliats. Entre els entrevistats no hi falten els cinc darrers presidents de la Generalitat: Pere Aragonès, Carles Puigdemont, Quim Torra, Artur Mas i Jordi Pujol.

Panyella, conscient que el llibre explica una part de la història "tancada però inacabada", assegura que els esdeveniments més recents de l'actualitat independentista, com el 'catalangate', ja s'entreveuen i tenen el seu lloc dins de 'Causa General'. En aquesta mateixa línia també ha explicat el dilema que li va suposar incloure o no com a represaliat el testimoni de Sandro Rosell, "una decisió que avui sé que va ser encertada", ha dit.

Respecte al fet de començar a relatar els fets a partir del 2009, el periodista ha explicat que ho ha fet, d'una banda, "per demostrar que l'independentisme no va néixer fa quatre dies" i, de l'altra, perquè "és el moment en què el moviment va prendre forma i cos de la mà del municipalisme".

L'acte, organitzat per Òmnium Sant Cugat, Angle Editorial i el Celler de Llibres, s'ha celebrat, aquest dimecres, al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.