Sant Cugat Comerç convida tota la ciutat a gaudir de la Nit en Blanc

L'associació agraeix que l'esdeveniment es recuperi després de dos anys


  • Comparteix:

Fotografia de família feta durant la presentació de la Nit en Blanc / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Fotografia de família feta durant la presentació de la Nit en Blanc / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Sant Cugat Comerç té moltes ganes que aquest dissabte comenci a fer-se fosc, perquè voldrà dir que comença la Nit en Blanc. La gran festa del comerç local s'ha presentat aquest divendres, explicant que enguany s'arriba a la novena edició, després de dos anys de pausa a causa de la pandèmia. D'aquesta manera, els carrers recuperaran aquest esdeveniment omplint-se de parades, una ruta guiada pels comerços, bars i restaurants més emblemàtics, actuacions i tastos.

Com a novetat d'enguany, també hi haurà comerços no associats a Sant Cugat Comerç que participaran en la festa. "És una manera de motivar tots els comerços perquè s'associïn a nosaltres i hi participin, perquè, com més serem, més coses podrem fer i més lluny arribarem", ha assegurat la presidenta de l'entitat, Aïda Fernández. Ella mateixa també ha posat en valor el retorn de l'esdeveniment: "La veritat és que el comerç està patint moltíssim, amb la qual cosa s'agraeix molt tornar a fer aquest esdeveniment que per nosaltres és una gran festa del comerç, i també de la restauració, els bars... i una mica de tota la ciutat perquè impliquem molta gent".

Des de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer, Anna Fito ha anunciat que l'entitat ha fet unes flors de paper per poder regalar a les persones que passin per l'estant que tindran a la Nit en Blanc. "És una manera molt bona que trobem per donar-nos a conèixer, i fer sensibilització respecte a les malalties (en aquest cas, demències i Alzheimer), que per a nosaltres és bàsic i fonamental", ha manifestat Fito.

L'escola de música i dansa Fusió també donarà suport a la Nit en Blanc. La seva directora, Gemma Navarra, ha explicat que han preparat set escenaris musicals. Aquests acolliran diferents grups entre les 18 h i les 23 h, i estaran situats al carrer Major i al carrer de Valldoreix, així com a les places d'Octavià, Sant Pere, Quatre Cantons, Can Quitèria i Doctor Galtés. Parlant d'aquests set escenaris, Navarra ha detallat que "n'hi ha que són escenaris molt grans i d'altres que són més petits". "Per exemple, al carrer Major tenim un escenari petit on hi haurà grups reduïts, amb veu i folk, i al carrer Valldoreix tindrem grans formacions", ha indicat la directora de l'escola.

L'Ajuntament també vol fer costat a la iniciativa i al teixit comercial de la ciutat. És per això que la tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç, Elena Vila, ha assistit a la presentació fent referència a les paraules de la presidenta de Sant Cugat Comerç. "Si alguna cosa ens ha ensenyat la pandèmia és que, per afrontar els grans reptes, ho hem de fer plegats i plegades. I Sant Cugat Comerç ho ha vist clar: ha demostrat durant aquests anys molt coratge, i jo crec que la festa d'aquest dissabte també és una festa de tot el comerç de Sant Cugat", ha comentat Vila.

Per la seva banda, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha reivindicat el comerç de proximitat, dient que "genera seguretat i vida a la nostra ciutat". "La nostra és una ciutat molt gran que creix moltíssim i que necessita referents per poder sortir al carrer i a les places; per tant, és molt de Sant Cugat tenir aquesta Nit en Blanc", ha afegit l'alcaldessa.

Des de Sant Cugat Comerç s'anima les persones que assisteixin a la Nit en Blanc a anar vestides de color blanc.










Aïda Fernández

La veritat és que el comerç està patint moltíssim, amb la qual cosa s'agraeix molt tornar a fer aquest esdeveniment que per nosaltres és una gran festa del comerç. Una festa del comerç, i també de la restauració, els bars... i una mica de tota la ciutat, perquè impliquem a molta gent.

Anna Fito

És una manera molt bona que trobem per donar-nos a conèixer, i fer sensibilització respecte a les malalties - en aquest cas, demències i Alzheimer -, que per nosaltres és bàsic i fonamental.

Gemma Navarra

Enguany hem preparat set escenaris musicals. N'hi ha que són escenaris molt grans i d'altres que són més petits. Per exemple, al carrer Major tenim un escenari petit on hi haurà grups reduïts, amb veu i folk, i al carrer Valldoreix tindrem grans formacions.

Elena Vila

Si alguna cosa ens ha ensenyat la pandèmia és que per afrontar els grans reptes, ho hem de fer plegats i plegades. I Sant Cugat Comerç ho ha vist clar: ha demostrat durant aquests anys molt coratge, i jo crec que la festa d'aquest dissabte també és una festa de tot el comerç de Sant Cugat.

Mireia Ingla

El comerç de proximitat genera seguretat i vida a la nostra ciutat. La nostra és una ciutat molt gran que creix moltíssim i que necessita referents per poder sortir al carrer i a les places. Per tant, és molt de Sant Cugat tenir aquesta Nit en Blanc. Enguany la recuperem, i segur que cada vegada ho farem millor.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.