'Tot Moragas!', la revista del Taller Jeroni de Moragas

És un projecte propi elaborat per persones amb diversitat funcional intel·lectual, trastorns mentals i en risc d'exclusió


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu dels usuaris del Taller Jeroni de Moragas / Foto: Taller Jeroni de Moragas

Imatge d'arxiu dels usuaris del Taller Jeroni de Moragas / Foto: Taller Jeroni de Moragas

El Taller Jeroni de Moragas publica la 27a edició de la revista anual 'Tot Moragas!'. La revista és un projecte propi amb continguts pensats, escollits i elaborats per tots els usuaris i treballadors del Centre Ocupacional del Taller Jeroni de Moragas. Els continguts que s'inclouen en aquesta edició són des d'articles d'opinió, tecnològics i esportius, fins a una selecció de les activitats i sortides que duen a terme per conèixer els serveis que ofereix l'entitat.

La revista, elaborada per persones amb diversitat funcional intel·lectual, trastorns mentals i en risc d'exclusió, va néixer l'any 1995 amb l'objectiu d'explicar i donar a conèixer les activitats de l'entitat. El director del Taller Jeroni de Moragas, Albert Rubí, explica que aquest projecte "sempre és un moment d'il·lusió" per les persones de la fundació i "un fet molt esperat perquè ja saben que per Sant Jordi es repartirà la revista".

'Tot Moragas!' té unes seccions fixes, així com una entrevista, un article d'opinió, un tecnològic i un esportiu, una secció anomenada 'Com ho fem?', dedicada a explicar el procés de creació d'un projecte en concret i, finalment, una secció de 'Passatemps'. Des del taller, es crea "una certa expectativa perquè s'intenta que no se sàpiga quines fotografies o articles són les escollides", detalla el director. D'aquesta manera, "acaba sent un moment bonic on veiem aquesta il·lusió als ulls", afegeix Rubí.

Aquest any, com a novetat, 11 usuaris del Centre Ocupacional del Taller Jeroni de Moragas han publicat una creació musical, titulada 'Diversidad', elaborada amb la col·laboració de la cantant andalusa de hip-hop, Mala Rodríguez.

MIRA AQUÍ EL VIDEOCLIP

El procés de creació de la revista es realitza, de manera setmanal, al llarg de tot el curs. D'aquesta manera, els usuaris, juntament amb l'ajuda dels monitors, "planifiquen les activitats i redacten els articles més interessants per la revista", explica Albert Rubí.

Durant la diada de Sant Jordi van repartir gairebé 200 exemplars en paper. La revista també es pot trobar en format digital a la pàgina web de la Fundació Taller Jeroni de Moragas.




Albert Rubí

És un moment d'il·lusió. És una cosa esperada que saben que per Sant Jordi repartirem la revista, aleshores creem com certa expectativa perquè intentem que no se sàpiga quines fotografies sortiran o quins articles han sigut els escollits al final. Aleshores acaba sent un moment bonic en el qual entreguem la revista i veus aquesta il·lusió als ulls.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.