Les universitats catalanes acorden amb el Govern disposar el curs vinent prop de 600 noves places d'accés al grau d'Infermeria

La Universitat Internacional de Catalunya (UIC) obté 30 de les 561 noves places


  • Comparteix:

Campus d'Infermeria de la UIC a Sant Cugat / Foto: UIC

Campus d'Infermeria de la UIC a Sant Cugat / Foto: UIC

Govern i universitats han acordat augmentar un 25% les places d'accés al grau d'Infermeria per al proper curs 2022/2023. Les institucions catalanes tindran 561 noves places d'Infermeria el proper curs 2022-2023, de les quals 435, ben a prop del 80% del total, seran a preu públic. L'increment de places en els estudis d'Infermeria respon a l'alta demanda d'aquests estudis a Catalunya i a la necessitat de reforçar la manca de personal infermer als hospitals catalans arran de l'emergència sanitària de la Covid-19 dels darrers dos anys. En la distribució, el Campus Sant Cugat de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) ha obtingut 30 de les 561 places totals.

"Quan vam començar la legislatura ens vam comprometre a incrementar significativament el nombre de places del grau d’Infermeria i ho hem aconseguit", ha assenyalat la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis. Així mateix, Geis ha explicat que la destinació a preu públic de gairebé el 80% d'aquestes places vetlla per l'equitat i la igualtat d'oportunitats entre els estudiants d'aquests estudis i ha afegit que, "per primera vegada, l'oferta pública de places d'infermeria supera les places privades i seguim ampliant l'oferta pels propers anys".

Per la seva banda, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha afirmat que l'esforç del Departament de Recerca i Universitats garanteix "un sistema universitari connectat amb la salut i compromès amb la salut".


Gemma Geis

Amb aquestes 600 places, quasi bé un 80% són a preu públic. Per tant, també vetllem per aquesta equitat i igualtat d'oportunitats dels estudiants que puguin fer el grau en Infermeria. Per primera vegada, l'oferta pública de places d'infermeria supera les places privades i seguim ampliant l'oferta pels propers anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.