Instagram és un altre de les aplicacions preferides. Se centra molt a ensenyar el cos i l'estil de vida excepcional. És una aplicació on només hi ha lloc per ensenyar la millor cara de la vida. José Llorca confirma que aquests continguts poden afectar la salut mental, ja que "pot afectar l'autoestima i pot comportar frustració". A més, confirma que "els 'influencers' poden arribar a fer molt mal en aquest aspecte, ja que fan un ús idíl·lic de la seva vida a les xarxes socials. Comporta que altres usuaris puguin arribar a comparar-se amb els 'instagramers', això pot afectar negativament".
Una altra cara de la moneda és l'interès de la família per saber què fan els seus fills a les xarxes socials. "Les famílies han d'estar al dia per ser un element pedagògic i ser coneixedors de com els hi pot estar afectant els seus fills l'ús d'aquestes aplicacions. Llorca defensa que no s'ha de revisar el mòbil per saber què fan a les xarxes socials, sinó que "s'han de donar les eines perquè sàpiguen saber-les gestionar correctament", declara Llorca.
Arran de la pandèmia el temps diari que passem davant de pantalles ha augmentat fins a cinc hores diàries. José Llorca explica que "el més important és combinar les hores davant de pantalla amb altres activitats. També es pot pautar el temps amb el mòbil a partir del vespre i la nit, no és bo dormir amb el mòbil a l'habitació o mirar pantalles abans d'anar a dormir, ja que pot provocar insomni".
Diversos estudis confirmen que les xarxes socials són addictives. TikTok és la més addictiva de totes, ja que els vídeos breus d'entre 15 i 20 segons fan que l'usuari consumeixi un vídeo rere l'altre sense saber parar. D'altra banda, José Llorca declara que les xarxes socials també tenen aspectes positius perquè "són beneficioses perquè ens acosta a la gent en un context on el món és globalitzat". Finalment, recalca la importància de les escoles i famílies en la formació dels infants sobre els usos de les xarxes socials.
José Llorca
Les xarxes socials són beneficioses perquè ens acosta a la gent en un context on el món és globalitzat. Tot i així els 'instagramers' no són conscients del mal que poden arribar a fer.
COMENTARIS
En quant a l’ abandonament d’ animals recordar que ara tenen drets desde la nova Llei penat qualsevol abandonament. Com a veterinari recomano deixar en adopció a les protectores. Que cercaran el millor propietari per les nostres mascotes.
Jordi Ysamat i Faus. Enviat el 19/abr/22
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.