Amics de la Gent Gran busca voluntaris a Sant Cugat

Cugat Mèdia acompanya un voluntari d'aquesta entitat que lluita contra la solitud no desitjada dels avis


  • Comparteix:

La Fundació Amics de la Gent Gran està fent una crida a diversos municipis per aconseguir un centenar de voluntaris per fer acompanyament a gent gran. L'entitat lluita contra la solitud no desitjada i l'aïllament social a què queden exposats alguns avis, i ho pal·lien a través d'uns programes d'acompanyament emocional, organitzant trobades o trucades entre ells i els voluntaris. Sant Cugat és una de les ciutats on els fa falta trobar voluntaris, ja que tota la seva acció es fa a través d'ells.

"Aquest acompanyament emocional consisteix, al final, en crear un vincle i una amistat a llarg termini entre la persona gran que pateix solitud i la persona voluntària", explica Laia Soto, coordinadora d'acció social d'Amics de la Gent Gran. "Nosaltres els enllacem i els fem entrevistes per veure quins són els seus interessos i perquè puguem trobar una persona amb qui tinguin coses en comú. I un cop enllaçats, es visiten setmanalment", afirma.

Joaquim Uría és un dels voluntaris de l'entitat que col·labora a Sant Cugat. Cada divendres va a visitar Victorina a casa seva, i passen el matí junts. "M'agradava molt el tema de les persones grans, la solitud, i l'abandonament. I volia contribuir-hi una mica amb aquestes ganes que tinc d'ajudar. Ho vaig buscar per internet, i vaig trobar aquesta fundació", apunta el voluntari. Quan els preguntem què fan junts, respon Victorina: "Ens agrada caminar. A ell, sobretot. I a mi, també: no tinc cap problema per caminar! Anem per aquí a la vora de Sant Cugat o a passejar el gosset. Després anem a prendre un talladet". "I un croissant! Sobretot un croissant, d'aquells petitons", afegeix rient. Asseguren, en aquest cas, que han establert una relació de companyia mútua: tant per al Joaquim com per a la Victorina.

Altres municipis on estan buscant voluntaris són Badalona, l'Hospitalet de Llobregat, Reus, Tarragona, Mont-roig del Camp i Granollers. "Sempre ens fan falta voluntaris a tot arreu, però ara en tenim necessitat especialment en aquests llocs", conclou Soto.






Laia Soto

Aquest acompanyament emocional consisteix, al final, en crear un vincle i una amistat a llarg termini entre la persona gran que pateix solitud i la persona voluntària. Nosaltres els enllacem i els fem entrevistes per veure quins són els seus interessos i perquè puguem trobar una persona amb qui tinguin coses en comú. I un cop enllaçats, es visiten setmanalment.

Joaquim Uría

M'agradava molt el tema de les persones grans, la solitud, i l'abandonament. I volia contribuir-hi una mica amb aquestes ganes que tinc d'ajudar. Ho vaig buscar per internet, i vaig trobar aquesta fundació.

Victorina

Ens agrada caminar. A ell, sobretot. I a mi també: no tinc cap problema per caminar! Anem per aquí a la vora de Sant Cugat o a passejar el gosset. Després anem a prendre un talladet. I un croissant! Sobretot un croissant, d'aquells petitons.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.