Els pensionistes demanen ampliar els beneficiaris del bitllet reduït dels FGC per anar a la Mútua Terrassa

La Plataforma de Pensionistes s'ha manifestat per fer sentir les seves propostes en matèria de transport


Temes relacionats

Els pensionistes amb carnet A i B dels FGC ja es poden desplaçar a la Mútua de Terrassa a un preu reduït ( 3/feb/22)


  • Comparteix:

Imatge de la manifestació de la Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de la manifestació de la Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

La Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat reclama ampliar el bitllet dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) 'Pensionista Sant Cugat-Mútua' a més beneficiaris. Es tracta d'un bitllet a preu reduït que poden fer servir els pensionistes amb carnet A i B per desplaçar-se a la Mútua Terrassa, l'hospital públic de referència per a Sant Cugat. L'entitat, però, demana que s'ampliïn els barems per obtenir aquests carnets -vinculats a l'IPREM- i així més pensionistes puguin optar a aquest descompte. A més, proposen que els pensionistes puguin viatjar també entre les estacions santcugatenques de FGC a preu reduït durant les hores de menys afluència. L'entitat ha fet sentir aquest dilluns les seves propostes amb una manifestació que ha aplegat una trentena de persones des de la plaça de la Vila -davant l'ajuntament- fins a l'estació de FGC, a la plaça de Lluís Millet.

El bitllet 'Pensionista Sant Cugat - Mútua' té un preu de 0,60 euros per trajecte (1,20 euros anar i tornar), en comptes dels 0,85 euros que costava fins ara un viatge, per als pensionistes empadronats a Sant Cugat amb carnet A; i d'1,20 euros (2,40 euros anar i tornar), en comptes d'1,70 euros que havien de pagar fins ara només per anar, per als de carnet B. Com ha explicat el membre de la Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat Josep Maria Bové, ara volen "eixamplar" aquest descompte a més pensionistes.

La Plataforma de Pensionistes vol fer arribar la seva demanda en una reunió amb la presidenta dels FGC, Marta Subirà, a qui també volen presentar la seva proposta perquè els pensionistes puguin viatjar entre les set estacions de Sant Cugat en hores de baixa afluència a un preu reduït.

Per a l'entitat, aquesta mesura no només és un benefici per als pensionistes, sinó també per a la mobilitat i el medi ambient.




Josep Maria Bové

D'aquesta manera, tindria accés més gent i tampoc estem demanant la lluna. Volem eixamplar la gent que pot accedir a les targetes A i B de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.