Filgut Kombucha és la beguda probiòtica de moda elaborada a Sant Cugat i que revoluciona als amants de la cervesa. És un refresc natural elaborat a partir de la fermentació del te verd Sencha ecològic i una barreja original de sucre. Els socis fundadors de l'empresa, el santcugatenc Quim Muns i Oriol Aguilar, es van establir a Sant Cugat el 2019 i avui dia ja són presents a més de 35 botigues de Catalunya. Filgut Kombucha és una beguda que s'obté del procés de fermentació del te verd Sencha ecològic i sucre. Aquest últim serveix per realitzar de manera eficient el procés de fermentació i es consumeix gairebé per complet al llarg del procés.
El director de l'empresa, Quim Muns, defensa a Cugat Mèdia que els beneficis de la beguda són molts, entre altres, els "probiòtics ajuden a regenerar la flora intestinal i a enfortir el sistema immunitari". Muns afegeix que "a diferència d'altres begudes fermentades com el vi o la cervesa, la kombutxa no té alcohol". Encara que fa tot el procés com si es tractés de vi o cervesa, la kombutxa té una sèrie de bacteris que dilueixen l'alcohol. Finalment, queda un "producte fermentat, sense alcohol, probiòtic i antioxidant", afirma Quim Muns.
Els socis fundadors de Filgut Kombucha, Quim Muns i Oriol Aguilar, van descobrir la kombutxa durant una gira musical que van fer per Califòrnia l'estiu del 2018. Quims Muns explica que en tornar a Barcelona van emprendre "el repte de la pròpia kombutxa mediterrània".
Quim Muns i Oriol Aguilar, socis fundadors de Filgut Kombucha / Foto: Filgut Kombucha
Avui dia, a Filgut Kombucha ofereixen cinc propostes gastronòmiques: la Gingermint, l'estrella de la marca, elaborada amb gingebre i menta; la Mediterrània, de camamilla i romaní; l'Smoked, amb te negre fumat; la Tropical, a base de Rooibos i finalment la Chai, l'última proposta que està tenint un gran èxit i que està elaborada amb una base de cardamom, pebre vermella i altres espècies.
Quatre de les cinc begudes probiòtiques de Filgut Kombucha / Foto: Filgut Kombucha
El procés d'elaboració de la beguda és artesanal i es necessita al voltant d'un mes en total. "Es conserva la kombutxa durant 21 dies i després se saboritza amb productes naturals i en fred", detalla Muns. D'aquesta manera, "l'aroma no es perd", afegeix el director de Filgut Kombucha. Un cop saboritzat, realitzen la segona fermentació a gas suau perquè el refresc tingui "molt recorregut, sigui resistent i viu", afirma Quim Muns.
El refresc Filgut Kombucha "té un alt valor nutritiu i aporta molts beneficis", assegura Quim Muns. I afegeix que és una beguda "probiòtica i antioxidant, rica en aminoàcids i en vitamines B1, B2, B6, B12 i C, ajuda a desintoxicar el fetge i la sang, millora el sistema immunitari i aporta energia".
La beguda Filgut Kombucha es troba a diferents botigues de Sant Cugat com L'Altra Cuina, La Fuente, General de Begudes i Tot Agro, entre d'altres.
La kombutxa és una beguda fermentada que, a diferència de les altres begudes fermentades, no té alcohol. Encara que fa el mateix procés, té una sèrie de bactèries que dilueixen i metabolitzen l'alcohol i el transformen amb altres tipus de vitamines i probiòtics. Al final queda un producte fermentat, sense alcohol, probiòtic i antioxidant.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.