Els socis fundadors de Filgut Kombucha, Quim Muns i Oriol Aguilar, van descobrir la kombutxa durant una gira musical que van fer per Califòrnia l'estiu del 2018. Quims Muns explica que en tornar a Barcelona van emprendre "el repte de la pròpia kombutxa mediterrània".
Avui dia, a Filgut Kombucha ofereixen cinc propostes gastronòmiques: la Gingermint, l'estrella de la marca, elaborada amb gingebre i menta; la Mediterrània, de camamilla i romaní; l'Smoked, amb te negre fumat; la Tropical, a base de Rooibos i finalment la Chai, l'última proposta que està tenint un gran èxit i que està elaborada amb una base de cardamom, pebre vermella i altres espècies.
El procés d'elaboració de la beguda és artesanal i es necessita al voltant d'un mes en total. "Es conserva la kombutxa durant 21 dies i després se saboritza amb productes naturals i en fred", detalla Muns. D'aquesta manera, "l'aroma no es perd", afegeix el director de Filgut Kombucha. Un cop saboritzat, realitzen la segona fermentació a gas suau perquè el refresc tingui "molt recorregut, sigui resistent i viu", afirma Quim Muns.
El refresc Filgut Kombucha "té un alt valor nutritiu i aporta molts beneficis", assegura Quim Muns. I afegeix que és una beguda "probiòtica i antioxidant, rica en aminoàcids i en vitamines B1, B2, B6, B12 i C, ajuda a desintoxicar el fetge i la sang, millora el sistema immunitari i aporta energia".
La beguda Filgut Kombucha es troba a diferents botigues de Sant Cugat com L'Altra Cuina, La Fuente, General de Begudes i Tot Agro, entre d'altres.
Quim Muns
La kombutxa és una beguda fermentada que, a diferència de les altres begudes fermentades, no té alcohol. Encara que fa el mateix procés, té una sèrie de bactèries que dilueixen i metabolitzen l'alcohol i el transformen amb altres tipus de vitamines i probiòtics. Al final queda un producte fermentat, sense alcohol, probiòtic i antioxidant.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.