El camí del Crist Treballador es pavimentarà aquest estiu

L'arranjament consistirà en un paviment natural i la col·locació de pilones per delimitar el camí a peu


Temes relacionats

La pavimentació del camí que du a l'escola Avenç es farà l'estiu vinent (16/des/21)

En marxa la instal·lació de l'enllumenat del caminet escolar de l'Avenç (12/mai/21)


  • Comparteix:

Imatge de les últimes obres al camí del Crist Treballador / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de les últimes obres al camí del Crist Treballador / Foto: Cugat Mèdia

Les obres per pavimentar el tram pendent del camí del Crist Treballador, entre la carretera de la Rabassada i l'escola Avenç, s'executaran aquest estiu. La previsió és començar una vegada acabat el curs escolar i col·locar un paviment natural per evitar la gran quantitat de pols en suspensió, que genera les queixes de la comunitat educativa del centre. El projecte, que té un cost de 305.097 euros, també inclou la instal·lació de 293 pilones més per delimitar un camí escolar practicable a peu, així com l'execució d'una cuneta per conduir les aigües superficials i assegurar el drenatge de la superfície.

Com ja va avançar l'alcaldessa, Mireia Ingla, al programa 'Línia directa de Cugat Mèdia, es manté la previsió de completar l'arranjament aquest estiu, després que es fes una primera part el 2020 davant el Club de Tennis Natació Sant Cugat per evitar la polseguera a les pistes. Era un tram més petit per probar la solució del paviment natural, que es va poder fer amb un contracte menor.

Ara, l'Ajuntament està valorant les ofertes econòmiques i tècniques de les empreses que s'han presentat a la licitació per arranjar el tram pendent, d'uns 5.020 m2 (862 metres de longitud) des de la carretera de la Rabassada (BP-1417) fins a l'escola Avenç. La intenció és col·locar aquest paviment natural, semblant a l'asfalt, que barreja àrids i resines compactades.

La previsió és que els treballs puguin començar a finals de juny, una vegada acabi el curs escolar, i s'allarguin durant tot l'estiu amb l'objectiu d'afectar al mínim possible l'activitat de l'escola Avenç, segons ha concretat l'Ajuntament.

"Amb aquest projecte volem donar una resposta adequada i eficaç per eliminar la pols en suspensió que es genera i millorar així la qualitat de l'aire tant a l'escola Avenç com al Club Natació", ha afirmat en un comunicat el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Francesc Duch, qui ha recordat que la problemàtica que es va començar a produir en el moment que l'Ajuntament va efectuar unes obres per arranjar el camí que es trobava en mal estat de conservació conseqüència del pas del temps i de la freqüència del trànsit. El projecte d'aquestes obres, ha concretat, es va aprovar, adjudicar i executar l'estiu de 2019 amb un import de 48.279 euros. "Estem aquí, més tard del que ens hauria agradat, però contents que sigui una realitat i convençuts que serà la solució definitiva", ha explicat el responsable de l'àrea d'Urbanisme a Cugat Mèdia.

El cas és que la situació del camí i el pas dels vehicles, sobretot amb l'entrada i sortida del centre escolar, genera pols en suspensió, fet que ha provocat de manera reiterada les queixes dels usuaris de la via, especialment de les famílies de l'escola Avenç.



A banda de l'arranjament del Camí del Crist Treballador, l'Ajuntament ha habilitat el caminet que connecta amb l'escola per facilitar l'accés a peu i convertir-lo en un camí escolar segur.


Francesc Duch

Estem aquí, més tard del que ens hauria agradat, però contents que sigui una realitat i convençuts que serà la solució definitiva.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.