Ingla: 'L'índex de robatoris no és molt alarmant, però només que en tinguem un ja és un problema'

L'alcaldessa atribueix els repunts de robatoris a Sant Cugat l'extensió i caràcter residencial

Societat

Publicat el 14/feb/22 per Sergio Morales

L'alcaldessa, Mireia Ingla, defensa que a Sant Cugat 'l'índex de robatoris no és molt alarmant', però no li treu ferro: 'Només que en tinguem un ja és un problema'. És una de les reflexions que ha fet al programa de Cugat Mèdia 'Línia Directa', fet des de Mira-sol amb els habitants del districte. La veïna Laia Poblet ha fet referència a la 'inseguretat a les nits' que afecta el veïnat i ha alertat de tres robatoris a trasters de comunitats de veïns (entre els quals el seu) en pocs dies. Per a l'alcaldessa, aquesta sensació d'inseguretat va de bracet de les característiques de Sant Cugat: 'Com més residencial és la zona i menys serveis hi ha, més sensació d'inseguretat (...); és el preu de viure en un lloc tranquil, però hem de trobar l'equilibri'.

Així, més enllà de reforçar la vigilància policial en aquests espais, Ingla aposta per dotar els barris residencials de més "vida", amb comerços que generin activitat i, per tant esvaeixin la sensació d'inseguretat. L'alcaldessa també ha fet referència a què s'han rebut "moltes denúncies de gent a qui han robat ala sortida de l'estació del tren", fet que han abordat els Mossos d'Esquadra. De fet, la policia catalana, juntament amb la Policia Nacional, ha detingut recentment quatre dels cinc membres d'un grup especialitzat en robatoris violents al carrer, als entorns de les estacions de FGC de Sant Cugat i Rubí, que amenaçava les víctimes amb una arma blanca.

Una altra manera de revertir la sensació d'inseguretat és a través de l'urbanisme. En aquest sentit, Ingla ha explicat que estan a l'espera de rebre "nous fanals led per millorar la il·luminació, dins del que s'anomena urbanisme de gènere".


DECLARACIONS

Mireia Ingla

Aquesta és una ciutat que ha crescut d'una manera desmesurada. Les ciutats han de tenir més serveis, quan hi ha comerç hi ha seguretat. Com més residencial és la zona, més sensació d'inseguretat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio