Coneix on gaudir d'una bona calçotada a Sant Cugat i els seus voltants

La majoria de restaurants ofereixen també encarregar els menús per menjar a casa


  • Comparteix:

Calçots a la brasa / Foto: Cristina Garcia Girbés

Calçots a la brasa / Foto: Cristina Garcia Girbés

A Sant Cugat es poden trobar restaurants, masies i àrees de pícnic per gaudir de la temporada de calçotades. La supressió del passaport Covid i del límit de reunió de 10 persones, permet a la restauració gaudir d'una relaxació de les mesures, encara que cal respectar la distància de seguretat, la desinfecció de mans i dur mascareta a l'interior dels establiments mentre no es consumeixi. Cugat Mèdia ha parlat amb diversos restaurants que mantenen viu aquest àpat tradicional català adaptant-se a la nova normalitat amb serveis a domicili o per endur.

La Masia Can Cortés és un espai òptim per gaudir d'un bon àpat acompanyat d'unes bones vistes. El restaurant es troba a la carretera la Rabassada, a cinc minuts de Sant Cugat. El seu menú per a les calçotades té un cost de 38,90 euros i ofereix: aperitiu (fuets, olives i pa), 15 calçots, postres, cafè, beguda i 'xupito'. A més, es pot escollir el segon entre graellada de carn (pollastre, vedella, botifarra negre i blanca), entrecot, bacallà amb confitura de tomàquet i allioli, arròs de muntanya o mitjana de vedella de 800 grams. "La supressió del límit de reunions de 10 persones ens beneficia, podrem gaudir del bon temps i omplir el restaurant al complet, el passat diumenge vam rebre més de 400 clients", explica a Cugat Mèdia José Domínguez, director de la Masia Can Cortés. Tot i això, les taules continuen estant separades metre i mig i es fa ús de mascareta i gel hidroalcohòlic. Aquest restaurant també ofereix servei per encàrrec. El preu és de 13,90 euros, hi inclou 15 calçots i tot el material necessari per gaudir d'una bona calçotada: guants, pitet i salsa.

La Masia de Can Cortés es troba a la Rabassada

La Masia de Can Cortés es troba a la Rabassada / Foto: Cedida


El restaurant Can Castellví es troba a la Rierada, entre Valldoreix i la Floresta, al terme municipal de Molins de Rei. Es pot gaudir envoltat de natura d'un menú d'uns 15 calçots. De segon plat es pot escollir entre carn a la brasa o plats elaborats. El menú no és fix, dona marge a escollir una gran varietat de plats i a poder repetir. El menú sense incloure begudes i postres és de 32 euros, mentre que n'hi ha un altre de 36 euros que inclou pa, postres i begudes. Responsables de l'establiment expliquen a Cugat Mèdia que mantenen les mesures de seguretat d'un metre i mig de distància perquè la gent se sent més còmode i segura. Per a aquells que ho vulguin, tenen la possibilitat d'encarregar el menú per endur-se'l a casa, que té el mateix preu.

Restaurant Can Castellví, entre Valldoreix i la Floresta, al terme municipal de Molins de Rei

Restaurant Can Castellví, entre Valldoreix i la Floresta, al terme municipal de Molins de Rei / Foto: Cugat Mèdia


La Braseria la Bolera està situada al cor de Sant Cugat. Ofereix dos menús: un de 26 euros i un altre de 27,50 euros. El primer compta amb 12 calçots per persona i segon a escollir entre carn a la brasa, botifarra i mongetes. Mentre que el segon menú, ofereix 6 calçots per persona, el segon a escollir i inclou verdures a la brasa (albergínies, carxofes i espàrrecs). Ambdós amb begudes, postres i cafè. Les mesures de seguretat continuen sent requerides, però la relaxació del límit de persones i el passaport Covid, han fet augmentar l'aforament de l'establiment. "Estàvem esperant aquest moment, ara ja podem començar a muntar grupets de diverses persones per a les calçotades" explica Ramon Massó, propietari del restaurant. Al restaurant La Bolera, es pot encarregar el menú i recollir-lo al local, tot i que també compten amb el servei de portar-ho a domicili. Els menús tenen el mateix preu.

Interior del restaurant Braseria la Bolera

Interior del restaurant Braseria la Bolera / Foto: Cugat Mèdia


Les Arenes és una zona d'oci i esbarjo a Castellar del Vallès. Està oberta al públic els caps de setmana, festius i ponts. Ofereix lloguer de taules de pícnic a 10 euros i graella a 8 euros. El servei d'aquesta àrea inclou l'encàrrec de calçots i la seva cuita per part dels encarregats de Les Arenes. També hi ha la possibilitat de portar-los des de casa i cuinar-los allà. La seva cuita té un preu de 2,5 euros, a més del preu que hi afegeix el pagès. Jaume Soler, responsable de l'àrea Les Arenes, declara que "en un dia de cap de setmana podem arribar a cuinar entre 1.000 i 2.000 calçots, tot i això, ens afecta el límit d'aforament de persones i costa que els clients el respectin". L'espai ofereix taules per grups d'entre 10 a 20 persones i també a taules individuals, això sí, sempre respectant el metre i mig de separació entre cadascuna.

A la zona de pícnic Les Arenes de Castellar es pot portar el menjar per fer a les graelles, però també hi ha un servei que ofereix fer-ho

A la zona de pícnic Les Arenes de Castellar es pot portar el menjar per fer a les graelles, però també hi ha un servei que ofereix fer-ho / Foto: Cedida








José Domínguez

Mantenim la mascareta obligatòria, el gel hidroalcohòlic i la separació entre taules. La limitació de persones a les taules ja no i podem posar aforament complet i s'omple. El cap de setmana passat van venir 400 persones.

Ramon Massó

Tenim dos tipus de menús, un de 12 calçots per persona i l'altre de sis i va acompanyat d'altres verdures. La gent ho està esperant.

Jaume Soler

Es poden encarregar o es poden portar i jo els hi faig. El lloguer de taula són 10 euros i cada graella que faig són 8 euros. Cobro 2,5 euros per la cuita i la resta de preu ho fixa el pagès.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.