La brigada municipal i Parcs i Jardins estrena vehicles més ecològics i eficients

Les noves furgonetes i camions són elèctrics o incorporen millores tecnològiques des d'un punt de vista energètic i mediambiental


  • Comparteix:

La brigada municipal i el servei de Parcs i Jardins de Sant Cugat té una nova flota de vehicles ecològics. De moment són nou, però està previst que al mes d'abril siguin tretze amb la incorporació de quatre camions. Els nous vehicles incorporen millores tecnològiques que els fan més eficients des d'un punt de vista energètic i mediambiental: quatre són elèctrics i un és híbrid.

El tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat, Seguretat i Transport, Pere Soler, i el regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, José Gallardo, els han presentat aquest dimarts a la plaça d'Octavià. Soler ha assegurat que "amb això fem un pas més, i és aquesta aposta d'aquest govern per la mobilitat sostenible i per haver fet el recanvi d'aquests vehicles. Vam començar amb Policia local, Protecció civil i manteniment urbà... i ara amb Brigada municipal". "El que hem fet és substituir tots aquells vehicles que no complien la normativa o que estaven molt vells. Per tant, el que fem no només és protegir el medi ambient i ser més sostenibles, sinó també dignificar la feina de la brigada: que els treballadors de la brigada puguin tenir eines i els vehicles estiguin adaptats i puguin treballar de la manera més eficient possible", ha afegit Gallardo.

Els vehicles que se sumen a la flota mòbil són, doncs, quatre furgonetes Renault Kangoo elèctriques, una furgoneta Renault Trànsit híbrida, un camió Isuzu amb plataforma, tres unitats de 4x4 Pick Up Nissan Navara, i quatre camions Isuzu amb grua i caixa oberta. Aquests últims camions són els que s'incorporaran el pròxim mes d’abril. Tot plegat s'ha fet mitjançant una inversió total de 523.559,45 euros, i dels 13 vehicles, 3 s'han adquirit a través d'un rènting i la resta s'han comprat.

A banda de les tasques que ha de realitzar la brigada, alguns dels vehicles també es volen destinar a donar suport al cos de Protecció civil en casos d’emergència.




Pere Soler

Amb això fem un pas més, i és aquesta aposta d'aquest govern per la mobilitat sostenible i per haver fet el recanvi d'aquests vehicles. Vam començar amb Policia local, Protecció civil, Brigada i manteniment urbà... i ara amb Brigada municipal d'obres.

José Gallardo

El que hem fet és substituir tots aquells vehicles que no complien la normativa o que estaven molt vells. Per tant, el que fem no només és protegir el medi ambient i ser més sostenibles, sinó també dignificar la feina de la brigada: que els treballadors de la brigada puguin tenir eines i els vehicles estiguin adaptats i puguin treballar de la manera més eficient possible.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.