Una santcugatenca obre una campanya de micromecenatge per ingressar la seva mare a un centre de dia

La mare, de 76 anys i malalta d'alzheimer, està en llista d'espera per accedir a un centre públic


  • Comparteix:

Gloria Alarcón i la seva mare, a la plaça d'Octavià / Foto: Cedida

Gloria Alarcón i la seva mare, a la plaça d'Octavià / Foto: Cedida

La santcugatenca Gloria Alarcón ha obert una campanya de micromecenatge per ingressar la seva mare, de 76 anys i diagnosticada d'alzheimer avançat, a una residència privada. Es tracta d'una solució temporal, ja que la dona està en llista d'espera per accedir a un centre públic. Com a única cuidadora de la seva mare, Gloria porta dos anys demanant ajuts a les administracions, però no ha estat fins fa deu dies que va aconseguir que a la seva mare li reconeguessin el tercer grau de dependència, el més alt que existeix.

No obstant això, s'ha trobat que, un cop obtingut el reconeixement, la solució tampoc no arriba, ja que hi ha més de sis mesos de llista d'espera als centres de dia i més de dos anys a les residències. "Com que soc l'única cuidadora de la meva mare, gairebé cada dia perdo hores de feina; de moment són molt comprensius, però a llarg termini no és una situació sostenible", comenta Gloria.

La Gloria reconeix que durant tot aquest temps s'ha sentit "molt perduda sobre què fer i com anar pel camí correcte". Tot i que sap que la pandèmia ha complicat l'atenció sanitària, considera que el procés és massa complex. A més, ella és l'única familiar de la seva mare, i això fa que els recursos econòmics dels quals disposen tampoc siguin suficients per contractar serveis privats. Amb els 6.000 euros que espera recaptar a través de la plataforma de mecenatge col·lectiu, la Gloria vol finançar el centre de dia privat i la residència per a la seva mare, mentre esperen que s'obri una plaça a una residència pública.


Gloria Alarcón

Fa dos anys vaig començar a veure que la mare no estava bé i vaig intentar demanar les ajudes, però em deien que encara no era el moment, que no em podien ajudar. I quan ha arribat el moment, ja és massa tard.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.