Pilar Gorina: 'Es veia necessari canviar les zones de les escoles'

La regidora d'Educació explica a Cugat Mèdia perquè la ciutat passa de dues a cinc zones en la preinscripció del pròxim curs


  • Comparteix:

Sant Cugat passa a tenir una nova zonificació a partir de la propera preinscripció escolar. Un canvi que la regidora d'Educació, Pilar Gorina, ha defensat no només per evitar la segregació escolar i facilitar la proximitat, sinó també com una mesura que s'ha assolit amb un ampli consens. En una entrevista a Cugat Mèdia, Gorina ha explicat els motius d'aquesta modificació, que canvia de dos a cinc les zones per a infantil i primària, i distribueix els instituts amb una única zona, però cada centre públic en tindrà dos d'adscrits.



Com ha explicat Gorina, no era la primera vegada que Sant Cugat posava sobre la taula la necessitat de fer canvis en la zonificació, però ara un decret de la Generalitat obligava els ajuntaments a replantejar la distribució dels municipis per evitar la segregació. I això és el que ha fet Sant Cugat.

De fet, els estudis de la Fundació Bofill situen Sant Cugat com un dels municipis amb "un grau considerable" de segregació. Això, sumat a la petició del Govern de revisió i que la ciutat ha incorporat en aquest temps centres nous, ha fet que s'hagi reobert el debat sobre la zonificació.

"Es veia necessari canviar les zones", ha defensat Gorina, qui ha destacat que la proposta ja aprovada de nova zonificació que s'aplicarà a partir del curs vinent compta amb un ampli consens.

Per tant, aquesta nova distribució busca assolir centres més heterogenis, equilibrar la demanda i prioritzar la proximitat, amb una distància mitjana d'uns 600 metres.

Així, queda descartada per a Sant Cugat, ha afirmat la regidora, l'opció de la zona única, que es va plantejar el 2018; així com nous centres públics al municipi. De fet, una vegada estigui enllestit el nou edifici de La Mirada, aquest podrà acollir tres línies en cas que sigui necessari per demanda.




Pilar Gorina

Que hi hagi oferta pública i concertada, que estigui equilibrada, que la proximitat sigui una realitat, que sigui heterogeni.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.