El projecte Transeines del santcugatenc Alex Florensa, reconegut per la Fundació Catalana per a l'Esport

El Guardó de l'Esport econeix persones i entitats que treballen per millorar la societat a través de l'activitat física


  • Comparteix:

Alex Florensa amb el premi al Foment i Difusió dels Hàbits i Valors de l'Esport' de la Fundació Catalana per a l'Esport / Foto: Cedida

Alex Florensa amb el premi al Foment i Difusió dels Hàbits i Valors de l'Esport' de la Fundació Catalana per a l'Esport / Foto: Cedida

Transeines, un projecte del psicoterapeuta santcugatenc Alex Florensa, ha estat premiat a la 5a edició dels Guardons de la Fundació Catalana per a l'Esport, en la categoria 'Foment i Difusió dels Hàbits i Valors de l'Esport'. Aquesta distinció reconeix persones i entitats que treballen per millorar la societat a través de l'activitat física i de l'esport. Florensa lidera la proposta premiada a través del Centre Eines, un lloc de rehabilitació per ajudar persones amb problemes d'addiccions, de canvi conductual i de patologia dual a Sant Cugat. Un dels seus projectes és Transeines, una travessa a peu de 800 quilòmetres en trenta dies que fa amb pacients del centre. 'Durant aquest temps els ensenyem a viure d'una altra manera: aprenen a conviure, es renten la roba cada dia, escriuen un diari...', ha explicat Florensa a Cugat Mèdia.

El santcugatenc, que es defineix com un "addicte rehabilitat", va començar a consumir quan tenia 15 anys i, després d'estar ingressat en un centre i de molts mesos de recuperació, va aconseguir sortir-se'n. La seva experiència personal el va portar a formar-se professionalment i a fundar el Centre Eines, per ajudar a les persones que pateixen addició a través de l'esport.

Florensa reconeix que la Transeines, que cada any organitza per un lloc diferent de Catalunya amb la seva dona, és un dels projectes que més li agraden. "Els pacients que fan aquesta ruta aprenen que es pot viure sense droga i que es poden aconseguir coses que amb la droga no aconseguirien mai", ha dit el psicoterapeuta.

L'esportista no va poder fer la travessa amb pacients l'any passat per culpa de la pandèmia, però la va substituir per una excursió de 1200 quilòmetres en solitari per tot el perímetre de Catalunya. Durant la ruta, oferia xerrades sobre les drogodependències a pobles i ciutats on feia parada. "El que intento és ajudar a la gent igual que em van ajudar a mi", ha admès Florensa.

La pròxima Traneines serà al mes d'agost de Figueres fins a Alcanar, passant per l'Alt Urgell, Lleida i Horta de Sant Joan.

Els Guardons de l'Esport estan impulsats per la Fundació Catalana per a l'Esport. L'acte, presidit per la secretària general de l'Esport i de l'Activitat Física, Anna Caula, ha tingut lloc aquest dijous a l'institut Nacional d'Educació Física de Catalunya, a Barcelona.

Reportatge de Cugat Mèdia sobre la figura l'Alex Florensa




Alex Florensa

És un reconeixement a la feina i que s'ha valorat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.