Els Mossos es reivindiquen com 'el mur' contra la pandèmia en el Dia de les Esquadres

El Teatre-Auditori ha tornat a acollir aquest acte de la Regió Policial Metropolitana Nord després de la pandèmia


  • Comparteix:

Sant Cugat ha tornat a ser l'epicentre de la commemoració del Dia de les Esquadres de la Regió Policial Metropolitana Nord, després que la pandèmia impedís la celebració l'any passat. Aquest fet ha estat present durant la cerimònia aquest dimarts al Teatre-Auditori, on s'ha reivindicat la tasca de proximitat i servei públic del cos, així com el seu paper cabdal durant l'epidèmia en la contenció de la malatia. 'Una feina ben feta', en paraules del cap de la Regió Policial Metropolitana Nord, el comissari Sergi Pla, que també s'ha evidenciat amb el lliurament de més d'un centenar de condecoracions, felicitacions i carnets de jubilats, entre els quals una desena de distincions a membres de la comissaria de Sant Cugat.

"Sou vosaltres qui feu possible els bons resultats", ha agraït als membres del cos presents el comissari Pla, qui ha destacat la reducció dels delictes a l'àrea, on la ràtio de delictes per habitant ha passat dels 43 delictes per cada 1.000 habitants a 40, una xifra inferior als 46 de mitjana a Catalunya.

Unes xifres que, segons Pla, es fa notar en els resultats i també en la percepció de la ciutadania, que té el cos com un dels serveis millor valorats, especialment gràcies a la seva aportació durant la pandèmia. Una situació que ha estat "un desafiament" per al cos, tant pel canvi de les regles de joc motivat per les restriccions com pel perill de contraure la malaltia.

Així, ha animat els presents a la cerimònia, amenitzada per la intepretació al piano d'un agent i una projecció d'un vídeo, a no deixar-se endur ni pel "soroll mediàtic" ni pels polítics; i ha agraït especialment els suport de les famílies, que entenen el paper de servei públic dels Mossos d'Esquadra.

Com a exemple de tot plegat, s'ha fet entrega de diversos reconeixements honorífics tant a membres dels Mossos, com d'altres cossos policials, d'emergències i ciutadans. S'ha distingit la trajectòria, actuacions destacades, dispositius, l'aportació en la lluita contra la pandèmia i la col·laboració entre cossos i institucions, entre d'altres. Per primera vegada, també s'ha fet entrega dels carnets de jubilats dels Mossos.

Els cossos a Sant Cugat
Acompanyada pel primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol; l'alcaldessa, Mireia Ingla, que ha rebut en nom de l'Ajuntament una metopa -una placa-, també ha agraït el compromís del cos, amb qui la Policia Local manté una col·laboració constant. De fet, Ingla ha anunciat que el cos local està a punt d'arribar al centenar d'agents, fet que se suma als dispositius a la ciutat dels Mossos d'Esquadra. A tots ells, els ha demanat proximitat amb la ciutadania per garantir la convivència i la cohesió, així com avançar en la feminització del cos.

Aquesta col·laboració entre cossos al municipi també s'ha fet notar en les dades. El cap de la comissaria, Manel Rodríguez, ha constatat que continua la tendència a la baixa iniciada fa quatre anys, sobretot en els robatoris a domicilis. Els Mossos d'Esquadra esperen tancar l'any amb una nova reducció d'aquests fet delictius a Sant Cugat, que de moment, ja registra un 6% menys respecte al 2020.






Sergi Pla

No penseu que sou una força repressora d'aquella part de la ciutadania que incompleix les normes. Nou el mur de contenció que separa els ciutadans d'un contagi que pot produir la mort.

Mireia Ingla

Som una ciutat segura, les darreres dades ho evidencien. El que més m'enorgulleix és aquesta aposta per la policia arrelada a la ciutat. A Sant Cugat estem a punt d'aconseguir la fita dels 100 agents de Policia Local. Tot i així, sempre necessitarem la col·laboració dels Mossos d'Esquadra i viceversa.

Manel Rodríguez

A data d'avui a estem un 6% per sota del 2020 en robatoris a domicilis. Confiem que tornarem a reduir els robatoris a domicilis i seria el quart any de baixada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.