El TSJC avala l'obertura total de l'oci nocturn amb passaport Covid

Els magistrats veuen idònia, necessària i proporcional la mesura per deixar respirar el sector econòmic


  • Comparteix:

Un establiment d'oci nocturn / Foto: ACN (Cedida per Ajuntament de Sitges)

Un establiment d'oci nocturn / Foto: ACN (Cedida per Ajuntament de Sitges)

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat aquest dijous al migdia la reobertura total de l'oci nocturn a partir d'aquesta propera mitjanit amb l'exigència als clients de presentar el passaport Covid. D'aquesta manera, tira endavant el decret de la Generalitat sobre la matèria, que també ha rebut el suport previ de la fiscalia. El tribunal considera que el passaport covid és una mesura 'idònia, necessària i proporcional' per poder reobrir un sector econòmic molt delmat per la crisi pandèmica i alhora 'no vulnera greument els drets fonamentals dels usuaris'. També té en compte la reducció de les dades d'incidència de la covid en les últimes setmanes, sobretot en els sectors més joves.

L'oci nocturn podrà reobrir, de fet, amb condicions similars a les d'abans de la pandèmia. En concret, les discoteques, bars musicals i espais similars podran obrir els seus espais interiors i exteriors amb un màxim d'aforament del 70%. Dins serà obligatori l'ús de la mascareta, excepte per beure, i es permetrà el ball a qualsevol zona de l'espai, sense distància de seguretat.

La resolució, que prèviament va ser aprovada pel Procicat, ha estat validada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i entra en vigor aquest divendres 8 d'octubre a partir de les 00 h, és a dir, la nit de dijous a divendres, i tindrà una vigència de 15 dies. Els locals podran obrir fins a les 5 de la matinada entre setmana i fins a les 6 els caps de setmana.

Fins ara estaven oberts només els espais exteriors fins a les tres de la matinada i sense ball. Aquesta reobertura parcial es va produir el 23 de setembre, després que les discoteques i les sales de festes portessin més de 100 dies tancades des de l'explosió de casos de la cinquena onada a finals de juny. El sector fa temps que reclama l'obertura dels locals atenent a l'evolució positiva de la pandèmia i com a via per aturar els macrobotellots que s'han anat succeint durant els darrers mesos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.