El 7è Sant Cugat Fantàstic arriba l'últim cap de setmana de setembre als Cinemes Sant Cugat

L'edició del certamen obrirà i tancarà la programació amb pel·lícules catalanes de gènere


  • Comparteix:

Fragment del cartell de l'edició d'enguany del Sant Cugat Fantàstic / Foto: Sant Cugat Fantàstic

Fragment del cartell de l'edició d'enguany del Sant Cugat Fantàstic / Foto: Sant Cugat Fantàstic

El cinema fantàstic torna a Sant Cugat els dies 24, 25 i 26 de setembre, de la mà de la 7a edició del festival Sant Cugat Fantàstic. Des de l'organització del certamen s'han donat a conèixer algunes de les novetats d'enguany, entre les quals destaquen l'obertura del festival amb la première mundial de 'Tigre callejero', del gironí Ivan Mulero, o la projecció del film 'Viaje al más allá', dirigit pel professor Sebastià d'Arbó, que també oferirà un col·loqui després del passi.

Així doncs, el festival s'obrirà i es tancarà amb una pel·lícula catalana, ja que 'Ovella', el projecte de fi de carrera de la 21a promoció d'alumnes de l'ESCAC, serà la projecció que s'oferirà a la cloenda. "Un film molt interessant, introspectiu i fosc, sobre la maldat humana", ha explicat a Cugat Mèdia un dels codirectors del festival, Joan Ramon Armadàs.

Armadàs ha assegurat també que el programa serà prou variat perquè agradi a tota mena d'espectadors. "Sempre intentem que hi hagi propostes pels que els agrada el terror, d'altres pels amants de la ciència-ficció, alguna opció pels que prefereixen la comèdia dins del gènere... Volem que tothom que vingui trobi alguna pel·lícula o curtmetratge que li agradi", ha dit el santcugatenc cinèfil.

Un cartell reivindicatiu
El cartell promocional d'aquesta edició del certamen mostra una sala de cinema en runes, completament destruïda. Armadàs ha explicat que "és una crida perquè la gent torni als cinemes" i ha posat èmfasi en el fet que aquests "són un dels llocs més segurs del panorama cultural, perquè la gent no es mou del seu lloc i no interactua". El santcugatenc lamenta que "el sector ho està passant molt malament" i anima tothom a tornar a les sales "a consumir el producte cultural que més consumim a casa, l'audiovisual". "Perquè segueixi el cinema hem d'anar al cinema", ha sentenciat.

Les entrades per assistir al festival es posaran a la venda la pròxima setmana als Cinemes Sant Cugat.


Joan Ramon Armadàs

El pòster, que t'ensenya un cinema en runes, el que vol és provocar l'efecte contrari: fem que el cinema no es quedi en runes i anem a reconstruir-lo anant-hi, entre tots.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.