S'intensifiquen les mesures anti-covid als centres de dia i a les residències

L'augment de la prevenció inclou més cribratges, grups bombolla i sortides de residències d'un mínim de tres dies


  • Comparteix:

Imatge de les usuàries d'una residència / Foto: ACN

Imatge de les usuàries d'una residència / Foto: ACN

Les mesures de protecció dels centres de dia i de les residències per a gent gran i persones amb discapacitat s'intensifiquen per decisió dels departaments de Drets Socials i Salut. Així doncs, els centres de dia integrats en residències es mantindran oberts sempre que puguin garantir bombolles de convivència i espais separats per a cadascuna d'aquestes instal·lacions. D'altra banda, només s'autoritzaran les sortides de tres dies o més de les persones que viuen en residències de gent gran i de persones amb discapacitat. La persona que els vagi a recollir haurà de fer-se un test d'antígens.

Aquestes mesures temporals tindran, de moment, una vigència de 14 dies, amb la intenció de garantir al màxim la protecció dels residents i dels professionals.

Pel que fa als professionals que treballen en serveis integrats, s'augmentaran els cribratges periòdics, seguint la mateixa pauta que a les residències. Es preveuen altres mesures de protecció per a tots els centres d'atenció diürna, tant pel que fa a la detecció de brots, com als aïllaments i a la vacunació dels treballadors nous.

També es faran cribratges a les persones usuàries de centres de dia integrats i s'intensificarà el control a tots els serveis per detectar persones amb simptomatologia compatible amb covid-19. Es vol reforçar sobretot la prevenció. S'aposta per reforçar les unitats de convivència, la formació del personal i la supervisió perquè les mesures de seguretat, higiene i ventilació es respectin en totes les instal·lacions del centre.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.