La ciutat dels infants: gairebé el 20% de la població de Sant Cugat té com a molt 15 anys

Per cada 100 infants menors de 16 anys, hi ha 73 persones de més de 65 anys


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un parc infantil de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu d'un parc infantil de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

El jovent de Sant Cugat de zero a 15 anys representa prop d'un 20% de la població de Sant Cugat, per sobre de les mitjanes comarcal i catalana. El baròmetre inclusiu de Sant Cugat, fet amb prop de mig miler d'entrevistes la tardor de 2020, recull que per cada 100 habitants menors de 16 anys, n'hi ha 73 de més de 65. Aquest apunt contrasta amb el Vallès Occidental, on per cada 100 menors de 16 hi ha 97,8 persones grans, i amb Catalunya, on per cada 100 joves hi ha 126 veïns de més de 65 anys.


Segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (Idescat) de 2020, a Sant Cugat hi ha 17.596 habitants amb entre zero i 14 anys, el que representa el 18,9% del total de veïns de la ciutat (92.977 persones). En clau comarcal, al Vallès Occidental aquesta franja d'edat representa el 16,5%, mentre que al conjunt del país el percentatge és encara més baix: un 14,9%.


Comparat amb les ciutats veïnes, Sant Cugat és la que té un percentatge de població jove més alt. A Terrassa, Sabadell i Rubí el segment d'habitants d'aquesta edat està al voltant del 16%. En el cas de Cerdanyola, el percentatge és d'un 13,7%. I pel que fa a la capital catalana, només un 12,2% dels barcelonins tenen entre zero i 14 anys.


A l'altra banda de la moneda hi ha el segment de la població que té més de 65 anys. El veïnat de Sant Cugat en aquesta franja d'edat representa un 14% del total de la població, 13.244 persones, segons l'Idescat. D'aquestes, el 25,9% viuen soles. El baròmetre inclusiu apunta aquest percentatge està dos punts per sobre de la mitjana catalana registrada l'any 2019.

Europa i l'Àfrica
El baròmetre també recull dades de la població estrangera que viu a Sant Cugat: el 12,3% de la ciutadania té nacionalitat no espanyola. Aquest percentatge és una mica superior al del Vallès Occidental i quatre punts menys que al Català. Ara bé, el que marca la diferència entre Sant Cugat i la comarca i el país és l'origen d'aquesta població: a Sant Cugat, gairebé la meitat de la població estrangera prové de països europeus i només un 5% provés de l'Àfrica. En el cas del Vallès Occidental, els ciutadans provinent d'Europa representen gairebé un 23%, mentre que els africans suposen un 32%; a Catalunya, aquests valors són del 31% i 25%, respectivament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.