Duch calcula que d'aquí a dos anys Sant Cugat podrà complir amb els dos mesos per a les llicències d'obres

L'objectiu és tenir la situació normalitzada en un any gràcies a l'ampliació el servei amb més arquitectes


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Francesc Duch / Foto: Ajuntament (Lali Puig)

Imatge d'arxiu de Francesc Duch / Foto: Ajuntament (Lali Puig)

El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, vol tenir completament solucionat el problema dels retards en la concessió de llicències d'obres d'aquí a dos anys com a màxim. Duch ha explicat a Cugat Mèdia que és un objectiu 'ambiciós', ja que la intenció de l'equip de govern és en aquest termini poder complir amb la llei, que marca un màxim de dos mesos entre la presentació d'una llicència d'obra i la seva concessió.

Actualment, la mitjana de temps de Sant Cugat, segons ha xifrat el mateix Duch, és de 15 mesos. Això situa Sant Cugat, segons una enquesta del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, com el municipi amb un major temps d'espera.

Segons el regidor d'Habitatge, aquesta situació és herència del govern anterior, ja que és "un problema que ve de lluny", tot i que la situació s'ha agreujat per algunes baixes. Per això, ha recordat Duch, l'equip de govern ha activat un pla de xoc. De moment, l'Ajuntament ha enllestit la borsa d'arquitectes per fer contractacions, s'han incorporat dues persones noves al servei i està previst que al setembre se n'incorporin nou més.

Amb aquesta redimensió del servei, que ha arribat a tenir només tres tècnics, Duch creu que es podrà tenir la situació normalitzada d'aquí a un any i, en un màxim de dos, poder complir els terminis que estableix la llei, que són dos mesos. Un temps, ha assegurat el tinent d'alcaldia, "que pocs municipis de l'àrea metropolitana compleixen".




Francesc Duch

El nostre objectiu és que en un any vista tenir la situació normalitzada i en un màxim de dos anys poder complir amb la legalitat de dos mesos. És un objectiu ambiciós que pocs municipis de l'àrea metropolitana compleixen.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.