Sant Cugat crida als joves de 18, 19 i 20 anys a fer-se una PCR al PAV3 aquest dimarts i dimecres

El pavelló de la rambla del Celler estarà obert de 9 h a 21 h i no caldrà cita prèvia ni SMS de confirmació


  • Comparteix:

Tot a punt per acollir el cribratge massiu al PAV3 de la rambla del Celler / Foto: Cugat Mèdia

Tot a punt per acollir el cribratge massiu al PAV3 de la rambla del Celler / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament de Sant Cugat ja ho té tot a punt per començar a realitzar el cribratge massiu del PAV3 de la rambla del Celler aquest dimarts i dimecres als joves nascuts el 2001, 2002 i 2003. L'horari serà de nou del matí a nou del vespre, no caldrà demanar cita prèvia ni tampoc s'enviarà cap SMS de confirmació. La tècnica utilitzada serà la PCR amb automostra nasal. Podran participar-hi tots els santcugatencs de la franja especificada excepte els vacunats parcialment o totalment, els que tinguin un test d'antígens o PCR positiva durant els últims 10 dies i els que presentin símptomes. Mentre no es conegui el resultat de la prova, les persones hauran de fer aïllament preventiu. Els resultats del cribratge es publicaran al web La Meva Salut i s'enviaran per SMS als participants.

El pavelló obrirà portes a les nou del matí. A partir d'aquí, el dispositiu consisteix a fer entrar als participants pel carrer del passatge del Baró de Coubertin. Una vegada a dins se'ls prendrà la identificació per a després fer-los passar a una de les 16 taules disposades. Allà, el personal de l'Hospital General de Catalunya els explicarà com treure's correctament l'automostra. Finalment se'ls farà sortir per la porta del pavelló que dona accés a la plaça de la Vila. ''Volem que sigui un dispositiu eficient i que la gent hagi d'esperar poc'', ha explicat l'alcaldessa, Mireia Ingla. Tant Ingla com la regidora de Salut, Gemma Aristoy, i el tinent d'alcaldia de Seguretat, Pere Soler, han fet una crida als joves de Sant Cugat instant-los a passar pel cribratge.

Soler, Ingla i Aristoy han presentat el dispositiu de cribratge massiu
Soler, Ingla i Aristoy han presentat el dispositiu de cribratge massiu/ Foto: Cugat Mèdia

L'augment de contagis dels últims dies entre la població més jove de la ciutat ha promogut un acord entre el Departament de Salut i l'Ajuntament per realitzar aquests cribratges. L'objectiu és detectar casos asimptomàtics en aquest col·lectiu que, ara mateix, presenta una major incidència de casos positius de Covid-19 a Sant Cugat.

El cribratge a Sant Cugat compta amb la col·laboració de l'Hospital General de Catalunya, Mútua Terrassa, el Banc de Sang i Teixits, el Servei de Vigilància Epidemiològica de l'Agència de Salut Pública així com de l'Ajuntament de Sant Cugat. Policia Local, Protecció Civil i Agents de Civisme seran els encarregats de gestionar la cua d'entrada per tal d'evitar aglomeracions.






Mireia Ingla

Això funcionarà com més gent jove vingui, són els primers a qui els interessa saber si són positius. I si fan l'aïllament segur que després podran gaudir de la resta de l'estiu, però ara estem en un moment molt complicat.

Pere Soler

Hi haurà el personal suficient que garanteixi que es compleixin l'ordre i les distàncies socials. Hi haurà el cos de Protecció Civil, també els agents de civisme i la Policia Local.

Gemma Aristoy

Un cop s'accedeixi a dins es faran grups de quatre i s'explicarà com s'ha de fet la PCR amb automostra. Una vegada recollida l'automostra es podrà sortir per la plaça de la Vila.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.