Un centenar de treballadors de Boehringer Ingelheim Sant Cugat reclama renegociar els 15 acomiadaments

El comitè d'empresa ha convocat aturades en solidaritat amb les persones acomiadades i per reclamar negociació a l'empresa


  • Comparteix:

Moment de la lectura del manifest del comitè d'empresa de Boehringer Ingelheim a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Moment de la lectura del manifest del comitè d'empresa de Boehringer Ingelheim a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Prop d'un centenar de membres de la plantilla de Boehringer Ingelheim de Sant Cugat ha protestat aquest dimecres contra els 15 recents acomiadaments i la 'manca de voluntat negociadora' de l'empresa. Des del comitè d'empresa reclamen 'diàleg', diuen que hi ha persones acomiadades sense motiu i en demanen la readmissió. De fet, preveuen més acomiadaments en els propers mesos, malgrat que l'empresa els ha assegurat que no n'hi haurà més.

Les 15 persones acomiadades eren de l'àrea de fabricació i l'empresa va al·legar una baixada de producció, en especial del Mucosolvan, el principal producte que fabrica la planta de Sant Cugat, on treballen més de 1.100 persones. Tot i això, des del comitè d'empresa desconfien tant dels motius com de possibles acomiadaments futurs, ja que, segons expliquen, la companyia ja els va assegurar que no hi hauria expedients ni acomiadaments en la reestructuració que sí que els va anunciar.

El president del comitè d'empresa del centre de producció de Sant Cugat, Pere Orriols, ha reclamat diàleg a l'empresa per trobar alternatives i solucions individuals per a les persones acomiadades. També assegura que sempre posen per davant la continuïtat de la planta, però que "les coses s'han de fer bé". En aquest sentit, explica que s'acomiada personal amb contracte fix mentre es mantenen o prorroguen contractes temporals, i persones que no pertanyen a les seccions afectades per la reducció de torns.

En aquesta mateixa línia, el secretari general de CCOO d'Indústria de Catalunya, José Antonio Hernández, que ha participat en la primera aturada, ha posat èmfasi en el "discurs de responsabilitat social" de l'empresa, que és "incompatible" amb acomiadaments d'aquest tipus, sense avís ni negociació prèvia.

I una de les afectades, Francisca Alba Ruiz, assegura que els motius que ha argumentat l'empresa són "mentida", que la producció no ha baixat i que ella formava part "d'una llista negra de persones que es volien treure de sobre". Explica que portava 31 anys a l'empresa i era operadora de producció i també critica que una companyia amb certificat 'Top Employer' no hagi volgut negociar.

Per part de l'empresa, que no ha facilitat les dades de seguiment de les aturades durant la jornada de protesta, expliquen que s'ha recol·locat "a pràcticament la totalitat dels 300 professionals" pel reajustament de la producció i que, "tot i els esforços, lamentablement 15 professionals s'han vist impactats per l'ajust en no haver pogut trobar un lloc en l'estructura definitiva". Un "fet puntual" que, segons la companyia, "es va comunicar prèviament al comitè d'empresa" i que l'equip de recursos humans "ha treballat en plans personals per assegurar la reincorporació d'aquests professionals al mercat laboral".






Pere Orriols

Si tu saps que hi ha gent que l'has necessitat fins ara i la tornaràs a necessitar amb el temps, obre un expedient, busca possibilitats. Però sobretot seu a negociar. Ens diuen que no faran més acomiadaments, però ja ens van dir que no en farien, com ens ho creiem ara?

José Antonio Hernández

No acceptem que una multinacional com Boehringer, que a més té un discurs de responsabilitat social, d'un dia per l'altre faci acomiadaments d'aquesta manera irresponsable. No es pot actuar així, s'ha de readmetre els companys, i si hi ha algun problema que té l'empresa, seiem a discutir-ho com hem fet sempre.

Francisca Alba Ruiz

El motiu és una baixada de producció, i això és mentida, que quedi clar. Han agafat la oportunitat per fer fora 15 persones que no interessaven, ara que sobra gent. Una llista que tenien.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.