10 consells per a una alimentació respectuosa amb el medi ambient

No malbaratar aliments, evitar plàstics i comerç de proximitat són les principals recomanacions


  • Comparteix:

Com podem fer que la nostra alimentació sigui més sostenible i respectuosa amb el medi ambient? Des de Cugat Mèdia us donem alguns consells.

  • Reduir el consum de carn i aliments d'origen animal: segons l'organització ecologista Greenpeace, la ramaderia és la responsable del 14,5% dels gasos d'efecte hivernacle, tant com tots els cotxes, trens, vaixells i avions del planeta junts.
  • Consumir fruita i verdura de temporada cultivada a conreus de proximitat.
  • Evitar aliments processats i precuinats: porten molts additius, són perjudicials per a la salut i solen fer servir molt plàstic per empaquetar els productes.
  • No malbaratar els aliments: un terç de la producció mundial d'aliments es malbarata cada any.
  • Comprar productes locals o de quilòmetre zero.
  • Comprar els aliments a granel.
  • A l'hora de fer la compra, utilitzar bosses reutilitzables, carros o cistells.
  • No jutjar els aliments per la seva aparença: sovint es llencen fruites i verdures a la brossa per la seva forma o color.
  • Guardar el menjar en carmanyoles o pots de vidre reutilitzables en lloc de fer servir fil transparent o paper d'alumini.
  • Utilitzar sempre que sigui possible envasos de vidre en lloc d'ampolles de plàstic o llaunes.


    • Comparteix:

  • OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.