El jovent santcugatenc clou el pregó amb un 'Visca la no festa major!'

Les restriccions marquen un inici de festa sense seguici i amb aforament limitat per escoltar el pregó


  • Comparteix:

Alba León, Lucas Gonzalvo, Ana López i Sara Marín són els quatre representants del jovent santcugatenc que han fet el pregó d'enguany. Segons ha explicat l'alcaldessa, Mireia Ingla, l'elecció dels pregoners es deu al fet que 'els joves i adolescents estan en una edat crucial i s'han perdut moltes coses per culpa de la pandèmia'. Els quatre joves han expressat la discriminació que ha patit el seu col·lectiu durant la pandèmia i han recordat que 'els protocols se'ls ha saltat gent de totes les edats'. Els pregoners també han volgut reivindicar la importància de cuidar el planeta i han acabat el seu discurs amb un crit irònic de 'Visca la no festa major!', en referència a les mesures anti-covid que encara ha de seguir la ciutadania.



Abans del discurs de l'alcaldessa i dels pregoners, els assistents, que havien reservat prèviament la seva cadira, han pogut gaudir d'una mostra dels Entremesos, en comptes del tradicional Seguici de Festa Major. Així, a la plaça hi han actuat des dels Trabucaires, els Diables, l'entitat Sardanista, els Geganters i les Caparrotes, fins al Grup Mediterrània, l'Esbart Dansaire i els Bastoners, entre d'altres. Moltes de les entitats han tingut un gest especial cap a Raül Romeva, que es trobava entre el públic, aprofitant el seu recent alliberament.

Una de les novetats d'enguany ha estat l'obsequi d'un mocador blanc amb el lema 'Som emoció. Som festa Major' en blau. Tothom qui vulgui pot recollir el seu a la Casa de Cultura durant aquests dies de Festa Major.






Mireia Ingla

Aquesta festa major la dediquem especialment als adolescents i als joves, que en una etapa crucial, s'han perdut moltes coses.

Pregoners

Agraïm a totes les que heu fet possible aquesta festa, entitats i ajuntament. Necessitem aquesta rauxa com es necessita un got d'aigua, o de birra. Visca la no Festa Major! Visca la Festa Major!



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.