Sant Cugat participa activament en la lluita contra la contaminació dels espais naturals

Diversos col·lectius del municipi han organitzat actes de recollida de brossa per tal de conscienciar a la població


  • Comparteix:

Junts per Sant Cugat ha protagonitzat una recollida de brossa al Pi d'en Xandri / Foto: Junts per Sant Cugat

Junts per Sant Cugat ha protagonitzat una recollida de brossa al Pi d'en Xandri / Foto: Junts per Sant Cugat

Sant Cugat ha tornat a tenir un paper ben actiu dins la jornada del 'Let's Clean Europe', una activitat organitzada per l'Agència Catalana de Residus i que es porta a terme arreu d'Europa durant aquest cap de setmana. En total, s'han organitzat nou accions de neteja en diversos punts del municipi amb l'objectiu principal de conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura.

Junts per Sant Cugat ha organitzat un acte de recollida de brossa pels vols del Pi d'en Xandri. Prop d'una vintena de voluntaris, entre infants i familiars, s'han repartit guants i bosses d'escombraries i, en grups petits i seguint les mesures davant la Covid-19, han iniciat una recollida dels múltiples residus que anaven trobant al voltant del Parc Natural de Torre Negra. Tanmateix, la pròpia organització ha dut a terme un conjunt de xerrades amb el propòsit de sensibilitzar sobre la prevenció de residus. La coordinadora de l'acte i representant de Junts per Sant Cugat, Cristina Paraira, ha explicat a Cugat Mèdia que "és una activitat molt útil per conscienciar a la població" i ha reclamat "una major presència d'aquesta tipologia d'activitats enfocades als joves".

Pel que fa a la sortida que ha organitzat l'Associació de Famílies d'Alumnes La Mirada, que ha posat el focus de l'activitat a la zona del Parc Equipat del bosc de Volpelleres, ha aplegat a diverses de les famílies que formen part de l'escola La Mirada, que finalment serà construïda en aquesta mateixa ubicació. La cita, protagonitzada pels nens i nenes de l'escola, s'han ajudat dels familiars per tal de replegar deixalles i brossa de la zona natural. Així ho ha explicat la presidenta de l'AFA La Mirada, Elisenda Casanelles, que ha remarcat que aquests actes són "vitals" per tal de seguir "transmetent la importància de cuidar el nostre entorn".

En aquesta mateixa línia, Casanelles, ha demanat que "s'organitzin més activitats com aquestes de forma periòdica" i ha recordat que és "important seguir educant i conscienciant els infants de la importància de mantenir nets els espais naturals per tal de poder-ne gaudir".

Així mateix, també hi ha hagut altres entitats santcugatenques com DXC Technologoy, Kurita Ibérica, Blue Planet, Educambient SCCL, AMPA Ferran i Clua o l'Escola de Collserola, que han participat en aquesta setmana de prevenció de residus europea per recollir la brossa dels diversos espais naturals que envolten la ciutat.




Cristina Paraira

Estaria bé que es fessin aquestes activitats als instituts, quan els nois i nois ja són una mica més grans, per arribar a conscienciar. És una activitat molt maca i útil.

Elisenda Casanelles

Érem forces famílies i ens hem pogut repartir bé seguint les mesures davant la Covid-19. Ha estat una activitat engrescadora que ens ha permès recollir diversos residus.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.