Valldoreix comença la neteja de franges contra incendis de cara a la temporada d'estiu

Les accions se centren en les zones boscoses al voltant de la zona urbana de Valldoreix i a les àrees de bosc interiors de la vila


  • Comparteix:

L'equip de treball realitzant la protecció de les franges contra incendis l'any passat / Foto: EMD

L'equip de treball realitzant la protecció de les franges contra incendis l'any passat / Foto: EMD

Els treballs anuals per fer les franges de seguretat contra el foc i la neteja de sotabosc han començat aquest dilluns a Valldoreix. Les tasques se centren en les zones boscoses a tocar de la trama urbana de Valldoreix, al límit amb el Parc Natural de la Serra de Collserola i a les àrees de bosc interiors de la vila, amb l'objectiu de protegir la natura i els nuclis habitats dels episodis d'incendis que puguin aparèixer durant els mesos de més calor de l'any.

Les tasques de manteniment començaran al barri de Barceloneta-Sant Jaume per anar avançant en direcció est-oest fins a arribar als barris del Monmany, Regadiu i la Guinardera. Els equips de treball realitzaran les accions sobre les aproximades 39 hectàrees de franges de protecció presents a Valldoreix. A banda de les accions de manteniment i obertura de les franges de prevenció del risc d'incendis, l'EMD també ha posat en marxa les habituals tasques de desbrossament del sotabosc amb l'eliminació de material llenyós mort, molt combustible i la poda de les parts inferiors dels arbres.

Amb aquesta acció, que es desenvolupa amb periodicitat anual i té un cost proper als 24.000 euros, l'objectiu de l'àrea de Medi Ambient de l'EMD és minimitzar les probabilitats de propagació d'un incendi a l'entorn natural de Valldoreix, evitar que el foc pugui afectar el nucli urbà de la vila i facilitar l'entrada dels mitjans d'extinció terrestres en cas que fos necessari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.