Sant Cugat commemora la Segona República recordant la figura de Lluís Companys

L'acte també servirà per presentar el llibre 'Lluís Companys i Jover: discursos de guerra', de Josep Maria Figueres


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Josep Maria Figueres / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de Josep Maria Figueres / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat acabarà de commemorar els 90 anys de la Segona República amb la conferència 'Companys a Sant Cugat', a càrrec de l'historiador i escriptor santcugatenc Josep Maria Figueres. L'acte organitzat per l'Ajuntament, que també servirà per presentar el llibre del mateix Figueres, 'Lluís Companys i Jover: discursos de guerra', se celebrarà aquest dilluns a les 19.00 h al Museu del Monestir i tindrà aforament limitat.


L'obra de Figueres aplega el conjunt de parlaments i escrits del que fou el president de la Generalitat des de l'inici del cop militar amb la victòria de la Generalitat el 19 i 20 de juliol de 1936 fins al final de la guerra civil a Catalunya, incloent-hi la sortida de Companys del país el febrer de 1939. Així doncs, el llibre, que està format per gairebé tres-cents textos, pretén il·lustrar els mesos de conflicte al país a través del punt de vista de la labor pública del president de la màxima institució de govern català.

L'edició que es presentarà, que forma part del Memorial Democràtic i el Departament de Justícia, pertany a la col·lecció 'Referents', i esdevé la primera gran aportació del pensament de Companys, després d'altres treballs del mateix editor sobre els anys vint.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.