Què és Too Good to Go i quin efecte té per a Sant Cugat?
Ja són 20 establiments de Sant Cugat els adherits a l'aplicació
Imatge cedida d'un establiment amb un usuari que va a buscar el seu pack / Foto: Too Good To Go
SocietatPublicat el 18/mai/21 per Gemma Mallorca
L'aplicació Too Good To Go ha arribat a Sant Cugat per quedar-s'hi, i és que ja són 20 els comerços de la zona que estan adherits a l'aplicació. Aquesta 'app' consisteix a salvar 'packs sorpresa', que els mateixos establiments preparen, per un preu reduït amb la intenció d'evitar que els continguts d'aquests acabi a la brossa. Polleries Inma, Carnisseries Can Bernat, La Bottega o Ametller Origen són alguns dels comerços que preparen setmanalment 'packs'.
Com funciona l'aplicació?
Els establiments adherits preparen setmanalment 'packs sorpresa' del seu excedent que, d'una altra manera, acabaria a la brossa. Ja pot ser menjar a punt de caducar, plantes que estan a punt de morir o allò que no s'ha comprat durant tot el dia, i que no es pot vendre l'endemà. Quan els tenen preparats, ho pengen a l'app i la mateixa aplicació notifica els usuaris. Si el 'pack' els hi interessa, el reserven, i després, el passen a recollir a l'última hora que l'establiment està obert. El pagament es fa a través de la mateixa aplicació per facilitar la gestió dels comerços.L'app funciona a partir de 'packs sorpresa' amb la intenció que els establiments "no hagin d'explicar allò que els hi sobra dia a dia perquè perd la gràcia tant per uns com pels altres", ha comentat la responsable de Too Good to Go de la zona de Barcelona i l'Àrea Metropolitana, Mònica Manso.
Usuari utilitzant el mapa de la zona per trobar els establiments adherits / Foto: Cugat Mèdia
Què opinen els establiments adherits?
"A nosaltres ens ha ajudat molt amb el tema de publicitar-nos, ja que és una manera que la gent et conegui", ha explicat Victòria Centelles del Coco SuperFood Market. Amb aquesta afirmació coincideix també David Moure d'EcoPlace, que ha assegurat que "és un gran invent per donar visibilitat als petits comerços de Sant Cugat".Tot i que gran part dels comerços registrats en aquesta aplicació estan relacionats amb la gastronomia, també n'hi ha d'altres que volen donar una segona oportunitat al seu excedent, encara que s'allunyi del gastronòmic, com el cas de Jardiland. "Nosaltres ens vam adherir per fer un acte solidari sobre les plantes que tenim, ja que moltes vegades van a les escombraries", ha exposat Josep Martín, un dels treballadors d'aquest garden.
Usuari localitzant els establiments de la zona i els packs que ofreixen / Foto: Cugat Mèdia
Quin efecte té a la ciutat?
Milers de tones de menjar, i altres, es malbaraten anualment al nostre país, tenint un impacte directe amb l'escalfament global. A Sant Cugat s'han salvat més de 12.800 'packs' estalviant així un total de 32.000 kg de Diòxid de Carboni Equivalent a l'atmosfera. A Catalunya hi ha 2.500 comerços adherits, i a Espanya un total de 8.000. "La intenció de l'aplicació és seguir creixent, actualment ja estem arreu d'Europa i volem globalitzar-ho perquè no hi hagi un malbaratament de menjar enlloc", ha explicat Mònica Manso.Què opinen els usuaris?
"A mi l'app m'agrada molt i em semblava una idea genial, però crec que s'ha de conèixer tot. A mi m'ha arribat que ara, molts bars i restaurants, comptabilitzen el menjar que els hi sobra i ja no el donen a menjadors socials", ha manifestat David Pascual, usuari de Too Good To Go. També ha afegit que "un dels problemes que té l'app és que és a ciutats com Sant Cugat, és complicat aconseguir els 'packs', ja que són limitats, hi ha molta demanda i poca oferta".Ara el que busquen per a la zona de Sant Cugat des de Too Good To Go és "seguir creixent" amb la intenció que "els establiments de la zona s'adhereixin per tal de seguir salvant 'packs' d'excedent i així estalviar el màxim de diòxid de carboni possible per a la ciutat", ha conclòs Manso.